Moet een PVC-vloer gelijmd of geklikt worden?

Moet een PVC-vloer gelijmd of geklikt worden?

Of een PVC-vloer gelijmd moet worden of met de klik variant kan worden geplaatst hangt af van meerdere factoren waar je rekening mee dient te houden. We zetten deze factoren kort op een rijtje.

Lijmen van PVC-vloer mag niet altijd

Omdat het mogelijk is dat de lijm die onder de PVC-vloer wordt aangebracht schade toedoet aan de originele ondervloer is het niet altijd toegestaan om een gelijmde vloer te plaatsen in een woning. Controleer dus goed van te voren wat de mogelijkheden zijn in jouw woning!

Meeverhuizen van klik PVC of gelijmd PVC

Het kan zo zijn dat je er voor wilt kiezen om de mogelijkheid te hebben je vloer mee te nemen indien je gaat verhuizen. In dat geval kun je het beste kiezen voor een klik variant. Op die manier kun je gemakkelijk en snel de vloer weghalen en opnieuw plaatsen in een nieuwe woning. Een gelijmde vloer is minder gemakkelijk te verwijderen

tip!
Houd er met het kiezen van een vloer rekening mee dat in sommige woningen voldaan moet worden aan de zogenaamde 10dB-regel!

Geluidsproductie van klik PVC of gelijmd PVC

Indien je in een appartement woont kan het voorkomen dat je rekening moet houden met de zogenaamde 10dB-regel. Dit houdt in dat je vloer een geluidsvermindering van 10dB moet bewerkstelligen. Een vermindering van 10dB betekent de geluidsreductie voor de combinatie van de vloerbedekking en ondervloer ten opzichte van de kale betonnen draagvloer. Indien dit het geval is, dient je rekening te houden met het feit dat een gelijmde vloer minder geluid maakt dan een klik vloer. Wel is het mogelijk om onder een klik vloer een geluidsreducerende ondervloer te leggen, zodat je alsnog aan de geluidsvermindering voldoet.

Vloerverwarming bij klik PVC of gelijmd PVC

Indien je vloerverwarming hebt raden wij aan om voor een gelijmde vloer te kiezen. Deze vloer zit, dankzij de lijm dichter op de ondervloer en wordt daardoor sneller warm. Indien je toch kiest voor een klik vloer dien je er rekening mee te houden dat het iets langer kan duren voordat de vloer warm wordt.

Montage van klik PVC of gelijmd PVC

Als laatste is het goed om er rekening mee te houden dat de twee type PVC-vloeren op verschillende manieren worden gemonteerd. Een klik vloer kan zelf gemonteerd worden. Een gelijmde vloer kan het beste gelegd worden door een professional. Dit heeft er mede mee te maken dat de ondervloer geëgaliseerd dient te worden, dit is een nauwkeurige klus die de nodige kennis vereist!

Niet gevonden wat je zocht?

Stel je vraag per e-mail!

Vul onderstaand contactformulier in. Wij beantwoorden je vraag dan alsnog persoonlijk via de e-mail.