Al onze soortenvloeren op eenrij

U wilt een strakke vloer, die onderhoudsvriendelijk, slijtvast, geluiddempend en ook nog mooi is? Dan valt er heel wat te kiezen. Laminaat bijvoorbeeld, dat tegenwoordig niet meer te onderscheiden is van een echte houten vloer. Of Marmoleum, een natuurproduct dat u in lange rechte lijnen kunt laten leggen of in een visgraatpatroon. Om de keuze iets gemakkelijker te maken, leest u hieronder wat de verschillen tussen al onze vloeren zijn.

Novilon

Novilon is een merknaam van Forbo en zowel als kamerbreed vinyl als in PVC-stroken of tegels te krijgen. Een aantal voordelen van deze kunststof vloeren: slijtvast, makkelijk in onderhoud, licht verend, geluiddempend en geschikt voor vloerverwarming. Water, zand of modder haal je er gemakkelijk met een doekje vanaf. Qua uitstraling zijn de vloeren niet van een echte houten of betonnen vloer te onderscheiden door hun matte en natuurlijke uiterlijk en ze gaan een stuk langer mee. Let op dat de ondervloer tijdens het leggen egaal is, anders blijft u dat zien.

Vinyl

Er is niet veel verschil tussen een kwalitatief goede vinylvloer (bijvoorbeeld Novilon of ons eigen NL Label) en een PVC-vloer. De betere merken hebben een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Als vinyl wordt verlijmd op de ondervloer worden contactgeluiden aanzienlijk verminderd. Vinyl heeft geen naden, waardoor de vloer strak oogt. Nog een voordeel: deze vloeren zijn vochtbestendig en daarom ook geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer en keuken.

Linoleum

Linoleum is niet alleen duurzaam qua levensduur, maar ook in andere opzichten misschien wel de meest milieuvriendelijke vloer die er bestaat. Het wordt namelijk grotendeels van natuurlijke ingrediënten gemaakt: verantwoord geteelde lijnzaadolie, hars, houtmeel en kalksteen. De vloer voelt warm aan, is zeer sterk en gemakkelijk in onderhoud. Tegenwoordig is de keuze in dessins en structuren groot en is linoleum ook verkrijgbaar met een hout- of betonlook.

Marmoleum

Marmoleum is linoleum van de Nederlandse fabrikant Forbo. Marmoleum Modular kunt u in zowel in banen als in stroken en tegels kopen, zodat u verschillende patronen kunt leggen en tinten kan combineren. Denk bijvoorbeeld eens aan een visgraatpatroon! Marmoleum is naast mooi en makkelijk ook oersterk, gaat lang mee en is uitstekend bestand tegen naaldhakken, stoelpoten, krassen en slijtage.

PVC

Een PVC-vloer is hygiënisch en makkelijk te onderhouden en schoon te maken. De vloer is goed bestand tegen het omstoten van een emmertje water of een glas drinken. De vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming, omdat PVC warmte geleid. U heeft daarnaast geen vaste verwarming meer nodig! De vloer is geluiddempend, die door z’n verende laag prettig aanvoelt. De betere merken onderscheiden zich met een sterk beschermende PU-toplaag (polyurethaan), waardoor de vloer nog langer meegaat.
PVC ziet u hieronder links.

Laminaat

Laminaat is een kunststof vloer die een stuk voordeliger is dan een houten vloer. Naast de vele uitvoeringen die niet van echt hout zijn te onderscheiden ook verkrijgbaar als gladde en glanzende vloer in allerlei kleuren en patronen en in verschillende strookbreedtes en houtstructuren. Een sterke toplaag van kunststof voorkomt slijtage. De vloer is makkelijk in onderhoud, kras- en vlekbestendig en te combineren met vloerverwarming. Met name kliklaminaat is eenvoudig te leggen en heel fijn: verhuisbaar. Voor geluidsreductie is een goede ondervloer aan te raden.
Laminaat ziet u hieronder rechts.

Bent u toe aan een nieuwe vloer?

We zijn de grootste vloerenspecialist in uw regio met een zeer grote collectie van bekende merken en een voordelig eigen NL Label. We bieden niet alleen de meest uitgebreide collecties en presentatie van Forbo Marmoleum en Novilon, laminaat, PVC, linoleum en vinyl, maar hebben ook gediplomeerde stylisten en vakkundige stoffeerders in huis die u helpen bij uw zoektocht naar een nieuwe vloer. Juist omdat er zoveel mogelijk is adviseren wij u een bezoek aan onze winkel of een afspraak te maken met één van onze stylisten.