Allesoverbehang

Behang is er in allerlei soorten, maten en kleuren, maar als het om behangsoorten gaat valt er ook veel te kiezen. Wat u kiest hangt af van uw woonstijl en de ondergrond waarop het behang wordt aangebracht. Daarom zetten wij de belangrijkste soorten behang op een rij.

Vinyl

Vinylbehang is verkrijgbaar in twee soorten: schuim- en hardvinyl. Beide hebben een kunststof toplaag. Schuimvinyl is overschilderbaar en heeft een verende laag die oneffenheden van de ondergrond enigszins egaliseert. Hardvinyl heeft een harde toplaag, is sterker en afwasbaar. Dit maakt het behang geschikt voor vochtige ruimtes en plekken waar het behang veel wordt aangeraakt, zoals de kinderkamer, hal en langs de trap.

Vliesbehang

Dit is behang met een papieren of vinyl toplaag en met een onderlaag van vlies. Vliesbehang is biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk. Als u zin heeft in op wat anders op de muur is het behang ook weer gemakkelijk te verwijderen. Eijffinger heeft een nieuwe collectie uitgebracht onder de naam Grenada en deze collectie is op vliesbehang gedrukt (zie beelden hieronder).

Flock

Behang met een fluwelen opdruk wordt ook wel velours, veloute of flock genoemd. Dit behang is voorzien van fluwelen polen, die zorgen voor een zachte toplaag. Het effect? Een exclusieve uitstraling! De velours wandbekleding heeft een isolerende en geluiddempende werking en is in vele patronen en stijlen verkrijgbaar. Dit type behang past goed bij de woonstijl Stijlvol & Klassiek. Onderstaande behangen komen uit de Whisper collectie van Eijffinger.

Glassbeads

Dit type behang heeft een luxueuze uitstraling door de glassbeads in de cirkelpatronen en diamantjes die zijn verwerkt in het dessin. Het is een behang dat speelt met de lichtinval en zorgt voor een subtiele glinstering. Mooi! Op onderstaande behangen van Eijffinger kunt u het effect van de glassbeads goed zien.

Glasweefsel

Dit behang is in Azië door vakmannen met de hand gemaakt van plantenvezels. Het is een natuurlijk proces van wassen, drogen, weven en kleuren. Het uiteindelijke behang is uniek en vertoont kleine verschillen in structuur en kleur. U haalt de natuur in huis met dit exclusieve behang van Eijffinger.

Wallpower van Eijffinger

De afbeeldingen op Wallpowers zijn digitaal gedrukt op Smartpaper. Bij dit type behang is geen plaktafel meer nodig en kunt u droog werken. Wallpower is een kwalitatief hoogwaardig product, dat goed afwasbaar is. Handig met kinderen! Dit type behang heeft een hogere lichtechtheid dan gemiddeld behang. Wallpowers passen goed in een Modern & Design interieur. Onderstaande beelden komen uit de collectie Rice van Eijffinger.

Fotobehang van NL Label

NL Label fotobehang is in vrijwel iedere afmeting verkrijgbaar, dus ook in de maat van uw wand. U kunt kiezen uit een aantal bestaande foto’s of bijvoorbeeld uw mooiste vakantiefoto op groot formaat laten afdrukken op behang. Hiermee geeft u uw interieur een unieke en persoonlijke touch. Fotobehang is geschikt voor grote gebaren en past daardoor uitstekend in een Modern & Design of een Industrieel & Vintage interieur.

Behangservice

Onze gediplomeerde stoffeerders hebben een muur binnen mum van tijd strak behangen en zorgen ervoor dat het dessin of patroon netjes doorloopt. Daarnaast meten zij uw wand op, zodat u zeker weet dat u voldoende behang besteld. Zo geniet u snel van een nieuw interieur!