Alles overton surton

Eerder schreven we al over hoe moeilijk het kan zijn om te kiezen voor één woonstijl wanneer je onenigheid hebt met je partner, of er zelf gewoon niet uitkomt. Het is natuurlijk ook mogelijk dat je wel heel goed weet wat je wil, bijvoorbeeld een specifieke kleur. Laat je dan vooral niet tegenhouden om daarvoor te gaan! Ton sur ton is dan helemaal wat voor jou.

Ton sur ton houdt in dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één kleur, in verschillende tinten. Contrast creëer je door middel van materialen en het combineren van donkere en lichte kleuren. De naam van deze trend komt vanuit het Frans, waar het ‘tint op tint’ betekent.

Voordelen van ton sur ton

Doordat er maar één kleur wordt gebruikt blijft de basis van het interieur rustig. Variatie kan je aanbrengen door middel van accessoires en het gebruik van verschillende materialen. Beton past goed bij een grijs ton sur ton palet en hout is geschikt bij bruine of groene kleurtonen.

Een ander voordeel van ton sur ton is dat alles bij elkaar past. Er zullen geen kleuren zijn die met elkaar vloeken of elkaar verzwakken, alle elementen in de specifieke kleurtoon kunnen gebruikt worden!

Ton sur ton in de slaapkamer

De slaapkamer is dé plek in huis waar je rust wil creëren en ook dé plek waar gespeeld kan worden met verschillende materialen, een perfecte combinatie dus. Donkere kleurtonen geven een knusse sfeer en lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijke, frisse look. Het dekbed, plaids en kussens kunnen in verschillende materialen worden uitgevoerd en ook meubels als het bed, de kast en nachtkastjes kunnen weer in verschillende materialen en tinten worden uitgevoerd. Op deze manier ontstaat er diepte in het kleurenpalet.

Tips voor ton sur ton

Wanneer je kiest voor ton sur ton in je interieur is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er voldoende contrast is tussen de meest donkere kleur en de meest lichte. Kies bijvoorbeeld voor een donkere muur met een lichte kast ervoor, met de accessoires kan je dan helemaal losgaan.

Ook al kies je voor meerdere kleurtinten, blijf wel binnen dezelfde kleurtoon. Met kleurenwaaiers (verkrijgbaar bij de schilder) is het makkelijk te bepalen of een kleur binnen de kleurtoon past of niet.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste kleur van vloer, muur of meubels? Wij helpen je graag, maak snel een afspraak voor persoonlijk interieuradvies!


Volg ons op Pinterest voor nog meer wooninspiratie!