Informatie overtrapbekleding entraplopers

De trap is vaak het sluitstuk van een verbouwing of wordt simpelweg vergeten. Terwijl een trap in een hal vaak het eerste is wat gasten zien van een huis. Het is een visitekaartje van uw woning, dat moet passen bij uw interieur. Gelukkig zijn er heel veel mogelijkheden. Kijk maar mee!

Trapbekleding

We doen het allemaal: even snel de trap oprennen, omdat we iets vergeten zijn. In een gezin met kinderen gebeurt dat nog veel vaker. Dan is het wel fijn als niet het hele huis inclusief de buren wakker worden! Ga daarom voor een stille en geluiddempende trap. Wij kiezen voor trapbekleding gemaakt van tapijt van onze merken Desso, Bonaparte, Parade en ons voordelige NL Label. Zo kan de trap een echte blikvanger worden. Zeker als de trap door onze stoffeerders onder handen wordt genomen. Er zijn diverse afwerkingsopties en onze vakmensen maken ‘m helemaal op maat.

Tapijt op de trap

Tapijt is altijd populair geweest als trapbekleding en dat is nog steeds zo. Geen wonder ook, want dit materiaal is stil, slijtvast, stijlvol en geluiddempend. Niet alle tapijtsoorten zijn geschikt als trapbekleding. De dichtheid van de polen moet voldoende hoog zijn en ook de structuur van het tapijt moet stevig genoeg zijn. Onze specialisten weten daar alles vanaf.

Kies voor een traploper

Bij trappen die in goede staat zijn en netjes zijn afgewerkt, wordt er vaak gekozen voor een traploper. Een traploper wordt in het midden van de traptreden aangebracht en wordt meestal met dubbelzijdige tape aan de treden gekleefd, ofwel vastgemaakt met speciale houders aan het einde van de trede. Het grootste voordeel van een traploper is dat het zacht aanvoelt aan uw voeten, daarnaast is het minder gehorig en zorgen traplopers voor een warme uitstraling. Een traploper in uw interieur kan erg stijlvol zijn. Op zoek naar wat klassieks? Wat dacht u van een matte messing roede. Prachtig! Traplopers passen goed in de woonstijlen Stijlvol & Klassiek en Lifestyle & Landelijk, maar ook in andere woonstijlen valt er een bijpassende traploper te kiezen.

Onze stoffeerders helpen u graag

Het perfect bekleden van een trap is vakmanschap. Het moet zeer nauwkeurig gebeuren anders laat de bekleding los of blijven er lelijke naden zichtbaar. Iedere trap is anders en vaak verschillen de traptreden ook qua maatvoering van elkaar. Een vakman is door zijn ervaring in staat om snel te reageren op mogelijke problemen. Een deskundig gestoffeerde trap is een lust voor het oog en daar heeft u jarenlang plezier van. Onze stoffeerders zorgen ervoor dat u vaak binnen een dag kunt genieten van uw nieuwe trap. Heeft u advies nodig? Maak een gratis afspraak voor interieuradvies door een van onze specialisten.