De alternatievenvoor eenhouten vloer

Wil je wel de looks van een houten vloer in huis, maar zit je niet te wachten op het bijbehorende onderhoud? In onze vloerencollectie hebben wij verschillende opties om tóch die gewenste houtlook in huis te halen én, ze zijn minstens zo mooi als een houten vloer. We zetten de mogelijkheden voor je op een rijtje!

Laminaat

Laminaat is een kunststof vloer die vooral een stuk voordeliger is dan een houten vloer. Naast de vele uitvoeringen die niet van echt hout te onderscheiden zijn, is laminaat ook verkrijgbaar als gladde en glanzende vloer in allerlei kleuren en patronen én in verschillende strookbreedtes en houtstructuren. Zo kun je een laminaatvloer samenstellen die precies bij jouw wensen past. De sterke toplaag van een laminaatvloer voorkomt slijtage. Daarnaast is een laminaatvloer gemakkelijk in onderhoud, kras- en vlekbestendig en goed te combineren met vloerverwarming. Met name kliklaminaat is eenvoudig te leggen en heel fijn: de vloer is verhuisbaar. Voor geluidsreductie is een goede ondervloer aan te raden.

PVC

Een pvc-vloer bestaat voornamelijk uit kunststof, maar de huidige dessins en structuren zijn haast niet meer te onderscheiden van een houten vloer. Een pvc-vloer bestaat uit meerdere lagen waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Je kunt bij de aanschaf van een pvc-vloer kiezen tussen de keuze uit de zogenaamde klik-variant en de gelijmde variant. Een gelijmde variant voelt vaak gladder aan en is een stuk stiller dan de klik-variant. Een pvc-vloer voelt zacht en warm aan, heeft weinig contactgeluid en is gemakkelijk in onderhoud en daardoor een heel mooi alternatief voor een houten vloer.

Vinyl

Een vinylvloer bestaat uit meerdere lagen kunststof waaronder een sterke toplaag en een transparante beschermlaag. Vinylvloeren zijn verkrijgbaar in stroken, maar ook aan één stuk. Voor een echte houtlook zijn de stroken het meest geschikt. Door een unieke printtechniek ziet én voelt de vloer aan als echt hout. Kies je daarnaast ook nog voor een vloer met v-groef, dan is jouw vinylvloer bijna niet meer van echt te onderscheiden. Vinylvloeren voelen comfortabel en warm aan, zijn veerkrachtig, gemakkelijk schoon te houden en geluiddempend.

Ben je benieuwd naar onze uitgebreide collectie (houten) vloeren? Kom eens langs in de winkel of maak een afspraak, dan bekijken we samen met jou welke houtlook vloer het best in jouw interieur past.