De gordijntrendsvan 2018

Slogan logo Dat is een goed idee!

Gordijnen zijn van die absolute sfeermakers in huis. Een grote, kale wand krijgt veel meer sfeer als deze wordt voorzien van een mooi gordijn! Wat zijn de trends als het aankomt op gordijnen? Welke stoffen kies je, en ga je voor een print of niet? We nemen het graag even met je door!

Geometrische prints op je gordijnen

Een van de absolute trends voor het jaar 2018 is het gebruik van geometrische prints in je gordijnen. De geometrische trend zagen we ook in 2017 al uitgebreid de revue passeren en die trend zet door in dit jaar.

Het mooie aan de geometrische print is dat je een industriële en toch ook moderne uitstraling geeft aan je interieur! We zijn groot liefhebber van deze print. Vanuit de natuur hebben we veel imperfecte dingen meegekregen, maar de geometrische vorm is een van die voorwerpen waarin alles klopt. Je kunt hiermee ook alle kanten uit in je inrichting en het ziet er artistiek en verrassend uit!

Fluweel of velours op de muur

Je hebt het vast al vaker gezien in de stoffen op meubels en op accessoires: fluweel en velours zijn weer helemaal terug van weggeweest! Gordijnen van deze stofsoorten zijn modern, geven een eigentijdse uitstraling aan jouw interieur en bovendien: het geeft je gordijnen een luxe en warme uitstraling. We willen tegenwoordig graag lekker thuis op de bank kunnen neerploffen na een lange dag werken en we zoeken een bepaalde vorm van huiselijkheid in onze omgeving en het interieur. Met fluweel of velours op de muur is dat absoluut mogelijk!

Liever een algemene en moderne look?

Kies je liever voor een stof en kleur die tijdlozer is en voor een hele lange tijd kan blijven hangen? Kies dan simpelweg voor een gordijn dat modern en tijdloos is! Kijk bijvoorbeeld naar een gordijn in de simpele, maar moderne kleur wit of zwart! Heb je een interieur met veel lichte kleuren? Dan is een zwart gordijn een prachtig contrast in je inrichting. Heb je juist meer een inrichting waarin de kleur zwart meer naar voren komt? Dan zijn witte gordijnen perfect!

Wil je liever wat meer advies over het type gordijn dat in jouw interieur past? We geven je graag een goed en inhoudelijk sterk advies over de juiste uitstraling bij jou in je interieur. Wil je liever direct een afspraak maken? We zien je hoe dan ook graag snel weer bij Jouw binnenhuisadviseur!