De magische driehoek:vloer wand- enraambekleding

Als u gaat verbouwen, gaat verhuizen naar een bestaande woning of een huis laat bouwen, krijgt u de mogelijkheid om muren, vloeren en raambekleding in één keer aan te pakken en op elkaar af te stemmen. Handig! Immers, als u niet weet wat voor vloer u wilt, is het ook lastig om het behang of de raambekleding te bepalen. Gaat u voor een rustige basis met een lichte laminaatvloer en effen raambekleding, dan kan een uitgesproken behang karakter geven aan het interieur. Liever een uitgesproken vinylvloer met houtlook? Dan mag de rest wel wat rustiger. Bij uw Binnenhuisadviseurs staan gediplomeerde stylisten en vakkundige stoffeerders voor u klaar om u verder te helpen, maar we geven u alvast een aantal tips die van pas komen bij het aanschaffen van een nieuwe vloer, wand- en raambekleding.

Stap 1

Bepaal eerst wat de ruimte nodig heeft. Is het een lichte kamer of juist donker? Hoe groot is het vloeroppervlak? Komen er straks veel meubels te staan of houdt u het liever minimalistisch? Waar moet de nadruk op komen te liggen? Heeft de ruimte bijvoorbeeld een geweldig uitzicht of is er juist gebrek aan daglicht? Een paar tips:
  • Leg bij voorkeur in alle kamers dezelfde vloer en kies door het hele huis voor dezelfde raambekleding. Zo zorgt u voor meer eenheid.
  • In een kleine ruimte is het mooi om de vloer zoveel mogelijk te zien doorlopen. Meubels op poten, zoals een bank of kast, dragen bij aan een ruimtelijk gevoel. De ruimte lijkt groter, omdat er meer vloeroppervlak is te zien


Beeld: Eijffinger gordijnen Fermate

Stap 2

Als u weet waar u op moet letten, kunt u combinaties gaan maken tussen vloer, wand- en raambekleding. Het heeft niet veel zin om u alleen druk te maken over de kleur van een muur. Een veel belangrijkere vraag is hoe de kleur van de muur staat bij de vloer of raambekleding. Bij jouw lokale Binnenhuisadviseur kunt u kleur- en stofstalen en proefplankjes aanvragen, om thuis op uw gemak te kijken hoe het in uw interieur staat. Probeer erachter te komen wat u mooi vindt. Kijk in interieurbladen en scheur plaatjes uit van interieurs en combinaties die u aanspreken. Maak een moodboard van de knipsels, kleur- en stofstalen en proefplankjes en kijk wat goed combineert. U kunt ook de Moodboard-app van Jouw Binnenhuisadviseur gebruiken. Kies eerst uw woonstijl of begin met een blanco ontwerp.

Stap 3

Als u een idee heeft van wat u wilt staan de gediplomeerde stylisten en stoffeerders van Jouw Binnenhuisadviseur voor u klaar om u verder te helpen. De stylisten van Jouw Binnenhuisadviseur denken ook met u mee over isolatie van geluid, kou en warmte, het effect van daglicht en zon en technische aspecten. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. In de winkel ziet u de meest recente collecties van de beste merken zoals Luxaflex, Desso, Artelux, JASNO, Bonaparte en Novilon. Juist omdat er zoveel mogelijk is adviseren wij u om eens binnen te lopen of online een gratis afspraak te maken bij u thuis of in de winkel. De stylisten van Jouw Binnenhuisadviseur zorgen er vervolgens voor dat uw wensen in kaart worden gebracht en u binnen no-time kunt genieten van uw nieuwe vloer, wand- en raambekleding.