De populariteitvan dewave-plooi

Toe aan nieuwe gordijnen? Denk ook eens na over de wave-plooi trend. Van deze confectiemethode horen we steeds meer. En de populariteit ervan is volgens ons meer dan terecht. Wij vertellen je er alles over in deze blogpost. Lees snel verder!

Wat is een wave-plooi precies?

Zelfs het meest stugge gordijn krijg je strak geconfectioneerd met de wave-plooi. Dit is mogelijk door middel van een systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes. De runners zijn op een vaste afstand aan elkaar verbonden met koordjes, daarnaast wordt er ‘Waveband’ als een plooiband aan de bovenkant van het gordijn gestikt waaraan ook weer haakjes worden bevestigd. Hierdoor hangt het gordijn in een golfvorm onder de rail, je ziet dit in de afbeelding hieronder. Voordeel hiervan is dat het gordijn net zo mooi hangt als wanneer je ringen gebruikt, maar dat ze vele malen makkelijker te bedienen zijn!

Hetzelfde effect als gordijnen op ringen

"Gordijnen hangen het mooiste op ringen". Dat is wat er vaak gezegd wordt. Maar met de komst van de wave-plooi is niets minder waar! Wat gordijnen op ringen zo mooi maakt, is dat het gordijn letterlijk onder de rails door loopt. Dit zorgt voor de mooie, diepe plooi. Hierdoor is er wel iets meer stof nodig dan bij een andere confectiemethode, maar dan heb je wel het beste van twee werelden: gordijnen die prachtig in een diepe plooi vallen, en ook nog eens makkelijk te bedienen zijn.

Makkelijk te bedienen

Wat een nadeel is aan gordijnen op ringen, is dat het bedienen niet zo makkelijk gaat. Je herkent het wel, getrek aan de gordijnen om ze op hun plek te krijgen, en dan ook nog zo dat ze mooi vallen. Dat is bij de wave-plooi confectiemethode niet het geval! Met minimale inspanning glijden de gordijnen over de rails, en ze vallen altijd mooi door de koordjes en de ‘Waveband’. Hierdoor is deze confectiemethode niet alleen geschikt voor decoratieve gordijnen, maar ook zeker voor praktische, verduisterende gordijnen die vaak open en dicht moeten. Het is geen probleem meer om mooi hangende gordijnen open en dicht te doen!

Wij zijn expert op het gebied van confectiemethoden en kunnen jou ook dan ook als de beste helpen bij het kiezen voor de confectiemethode die het best bij jou past. Maar ook bij het kiezen voor de raamdecoratie zelf staan we graag voor je klaar! Maak een afspraak voor persoonlijk advies, of kom bij ons langs in de woonwinkel!