Duurzaam wonen?Zo doetu dat!

Slogan logo Dat is een goed idee!

Duurzaam wonen kan iedereen en het is nog mooi en stijlvol ook. Veel producten zijn tegenwoordig met zorg voor het milieu gemaakt. Duurzaam wonen gaat niet alleen over uw interieur, maar ook over de manier waarop uw huis is gebouwd en hoe u dat huis gebruikt. Een goed geïsoleerde woning is niet alleen prettig voor uw comfort en uw portemonnee, maar bijvoorbeeld ook voor het bepalen van het energielabel. Een aantal tips en ideeën om duurzamer te wonen.

5 tips om duurzaam te wonen

 • Benut de warmte van de zon en probeer uw huis zo in te delen, dat ruimtes die warm mogen worden op het zuiden liggen. In de slaapkamer hebben we het graag koel, terwijl de woonkamer warmer mag worden. Scheelt weer in stookkosten!
 • Kies voor vloeren en jaloezieën van verantwoord gekapt hout. Als de producten een FSC-keurmerk hebben weet u zeker dat het hout uit duurzaam beheerde bossen komt
 • Veel verfsoorten bevatten oplosmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu. Binnen kunt het beste verf kiezen op basis van water, kalk of gips. Slecht voor het milieu is alkydverf op basis van terpentine
 • Een regendouche is heerlijk, maar gebruikt veel meer water dan een normale douchekop. Ter vergelijking: een gemiddelde regendouche verbruikt 25 liter per minuut. Een normale douchekop produceert 11 liter per minuut
 • Nieuwbouwhuizen van na 1983 zijn vaak al goed geïsoleerd. Woont u in een ouder huis, dan kunt op de volgende manieren energie besparen:
  • door het isoleren van spouw, dak, vloer en/of de gevel
  • door het plaatsen van ramen met dubbel glas
  • door te kiezen voor zonne-energie
Meer informatie over energie besparen leest u op de website van milieu centraal.

Op de vloer

Vloerverwarming is zuinig, maar niet geschikt voor iedere vloer. Een isolerende ondervloer of een vloerkleed helpt in zo’n geval om energie te besparen. U kunt ook kiezen voor duurzame producten zoals Marmoleum Modular vloer by vtwonen. Het is een van de meest milieuvriendelijke vloeren die er bestaan. Er zijn 3 dessins genaamd Lines, Shade en Marble en 17 kleuren waaruit u kunt kiezen. Forbo’s linoleumvloeren, bekend onder de merknaam Marmoleum, worden gemaakt van overwegend natuurlijk en biologische bestanddelen. Een belangrijke grondstof voor het maken van deze vloer is lijnzaad(olie). Inderdaad, dezelfde olie die u door muesli en salades doet. Het morsen van een glas wijn of andere vloeistof is op deze vloer geen probleem. Doekje erover en u ziet er niets meer van. Marmoleum Modular by vtwonen is 100% pvc-vrij en bevat geen ftalaten en andere weekmakers. En last but not least, de vloer is een plaatje om te zien!

Shutters

Shutters zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ook de oplossing als andere raamdecoratie of gordijnen niet mooi of mogelijk zijn. Shutters worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en zijn een duurzaam product. Primewood shutters hebben een FSC-keurmerk en zijn gemaakt van duurzaam white teak. Deze stevige en toch lichte houtsoort heeft een mat-zilveren kleur en een subtiele nerfstructuur. JASNO Ecowood shutters zijn gemaakt van samengeperste houtvezels uit milieuvriendelijk beheerde bossen. Doordat JASNO ook dit ‘restproduct’ gebruikt, gaan ze nog efficiënter om met hout. De shutters zijn leverbaar voor rechte en schuine raamvormen en in de vijf meest gevraagde wittinten uit de JASNO-collectie.

Raamdecoratie en gordijnen

Veel kou of warmte komt via uw ramen naar binnen. Door te kiezen voor de juiste zonwering kunt u energie besparen. Met gordijnen (liefst van voering voorzien) kan de thermostaat lager en bij Luxaflex® Duette® Shades zorgt de unieke honingraatstructuur ervoor dat lucht wordt vastgehouden en zo voor een isolerend buffer zorgt. Afhankelijk van de uitvoering kan dit wel tot 30% energie besparen. Door te kiezen voor gordijnen van wol of katoen, draagt u al uw steentje bij aan een beter milieu. Bovendien helpt het allemaal mee aan een energiezuiniger huis!

Energielabel

Begin 2015 hebben alle huiseigenaren in Nederland een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Dit label is gebaseerd op onder meer het bouwjaar van uw huis en is bedoeld als stimulans om na te denken over de kansen voor een comfortabele en energiezuinige woning. Gaat u binnenkort verhuizen, dan moet u dit label aan de nieuwe kopers overleggen. Dat is handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot. Vraag uw energielabel ook aan!

Wij weten alles over duurzaam wonen

Onze gediplomeerde stylisten weten alles over duurzaam wonen en staan voor u klaar om uw wensen te bespreken. Ze zijn dé specialist op het gebied van vloeren en wand- en raambekleding. Wij helpen bij het maken van de juiste keuzes, bieden 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt en een zorgeloze service. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Loop eens binnen in de winkel en laat u inspireren!