5 tips: zokies je dejuiste gordijnen

Bij de aanschaf van gordijnen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden om tot het mooiste resultaat te komen. We geven je in dit blog 5 tips om de juiste gordijnen te kiezen.

Tip 1 Transparantie kiezen

Gordijnen zijn in verschillende maten van transparantie verkrijgbaar. Zo heb je licht doorlatende gordijnen, transparante, semitransparante en verduisterende gordijnen. Met transparante gordijnen kun je binnenvallend zonlicht mooi filteren. Semi-transparante gordijnen zijn minder licht doorlatend en worden vaak als in-betweens toegepast in huis. Met dit type gordijnen laat je zacht licht toe in huis en houd je je interieur luchtig. Met verduisterende gordijnen kun je een ruimte geheel verduisteren. Dit type gordijn is met name geschikt voor in de slaapkamer, maar kan ook in een woonkamer waar veel zonlicht binnenkomt fijn zijn.

Tip 2 De juiste plooi bij de juiste lengte

Gordijnen worden op verschillende manieren geplooid. Het is natuurlijk een kwestie van smaak voor welke plooi je kiest. Maar ook de ruimte waarin je een gordijn hangt heeft invloed op de keuze voor een bepaalde plooi. Geplooide gordijnen helpen om een eventuele galm weg te halen in een ruimte, daarvoor geldt: hoe meer plooien hoe beter! Heb je een woning met hoge plafonds? Dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat niet alle plooien geschikt zijn, kies je voor een enkele plooi, dan zijn de plooien aan de onderkant van het gordijn vaak niet meer zichtbaar.

Tip 3 Kies een geschikt ophangsysteem

Afhankelijk van jouw woonsituatie kun je verschillende ophangsystemen kiezen waarmee je gordijnen kunt bevestigen aan de muur of aan het plafond. Gordijnen zijn op te hangen met rails of een roede. Rails worden vaak strak tegen het plafond geplaatst, maar kunnen ook met afstandssteunen worden gemonteerd. Zo zitten de gordijnen niet strak tegen het plafond aan. Je kunt er zelfs mee de hoek om als het nodig is! Wanneer je voor een roede gaat worden de gordijnen vaak met ingeslagen zeilringen aan de roede geschoven. Het leuke aan een roede is dat deze in verschillende kleuren leverbaar is, je kunt hier veel kanten mee op! Niet elk systeem is geschikt voor alle situaties, het is dus verstandig om jezelf af te vragen wat je wilt, maar ook om je goed te laten adviseren over wat er mogelijk is in jouw huis!

Tip 4 Met een voering haal je meer uit je gordijnen

Door gordijnen te voeren haal je er nog meer uit. Gevoerde gordijnen zorgen voor meer isolatie, zijn daardoor duurzaam en werken meer dan normale gordijnen zeer verduisterend. Ook verkleuren gevoerde gordijnen op den duur minder snel dankzij de voering.

Tip 5 Maak het knus of juist ruimtelijk

Woon je groot en wil je het liefst sfeer creëren? Dan geven gordijnen in een donkere tint of met een opvallend dessin een knus en behaaglijk gevoel. In een kleinere ruimte is het juist verstandig te kiezen voor gordijnen in een effen tint en het liefst een transparante stof. Kies in een kleine ruimte ook voor gordijnen tot op de grond, zo suggereren ze een hogere en dus grotere kamer.

Wil je persoonlijk advies voor jouw woning en onze gordijncollectie zien en voelen? Kom dan naar de winkel, we helpen je graag!ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.