Inspiratie: woonstijl Basic& Puur inBoutique hotel Staats

Iedereen heeft een eigen smaak, zo ook als het gaat om woonstijlen. Maar hoe verwerk je die smaak in je interieur? Dat is een vraag waar wij ons dagelijks mee bezig houden, en jou graag mee helpen! Wij hanteren vijf woonstijlen: Basic & Puur, Modern & Design, Industrieel & Vintage, Stijlvol & Klassiek en Lifestyle & Landelijk. Ter inspiratie lichten we alle vijf de woonstijlen een keer voor je toe aan de hand van de inrichting van een hotel in Nederland. We beginnen met Boutique hotel Staats met woonstijl Basic & Puur.

Boutique hotel Staats en Basic & Puur

Boutique hotel Staats is een historisch pand uit 1870 in Haarlem. Het pand is als school gebouwd en daarna jarenlang als kantoorpand in gebruik geweest. Vandaag de dag vestigt zich hier een gloednieuw hotel, ingericht volgens de woonstijl Basic & Puur. De woonstijl met een voorliefde voor natuurlijke materialen en aardse kleuren. Eenvoud en rust in combinatie met donkere kleuren in het meubilair zorgen voor een rustiek geheel.

Hoe is de inrichting van het hotel tot stand gekomen?

“Mijn compagnon is designer en eigenaar van een designbureau en het hotel is zijn showroom” zoals Claudia van den Berg vertelt. “De kamers kenmerken zich door hoge plafonds en grote raampartijen. We hebben een palet met een aantal vergrijsde kleuren als basis genomen. Iedere kamer is volledig in een kleur gebracht, daar hebben we de inrichting op afgestemd. We hebben veel geïnvesteerd in tegelwerk, vloerafwerking en stoffering, de decoraties maken het beeld per kamer compleet. We vonden het belangrijk dat het interieur een rafelrandje zou houden. Dat maakt de inrichting authentiek en past in de setting van het pand.”

Waarom hebben jullie voor dit design gekozen?

“We vonden het belangrijk in de styling van het hotel dat we de originele waarden van het pand op een mooie manier konden laten terugkomen. De designer is dicht bij zichzelf gebleven, hij heeft gekozen voor een sfeer waarin goede materialen, warme kleuren, rijke stoffering, vintage meubels en verzamelobjecten zijn gecombineerd. Hierdoor ontstaat een warme, omarmende sfeer, waarin je je gemakkelijk thuis voelt!”

Wat zijn belangrijke elementen die in het design terugkomen?

“We hebben in elke hotelkamer het toilet in een aparte ruimte geplaatst waardoor de badkamer open en ruimtelijk kon worden ingericht, dit is bij iedere kamer de basis geweest voor de indeling. Het maakt de hotelkamers ruimtelijker en minder hokkerig, een loftachtige benadering.”

Waar ben je het meest trots op in het design van het hotel?

“Ik kan echt genieten van de mix van mooie basismaterialen en de creatieve samenstelling van moderne en eigentijdse items in combinatie met vintage stukken. Het leidt tot een aantrekkelijk geheel waar mensen zich snel op hun gemak voelen. We ontvangen mensen alsof ze bij ons thuis op bezoek zijn!”

Herken jij je helemaal in deze woonstijl? Dan past Basic & Puur perfect bij jou. Voor het verwerken van deze woonstijl in je interieur kom je bij ons langs in de woonwinkel en wij helpen je graag bij het realiseren ervan! Voor meer inspiratie vanuit huis op het gebied van alle woonstijlen bestel of download je het Restyle Magazine.