Interieurtrend:Denim

Raak geïnspireerd door de denim trend met zijn verschillende tinten blauw voor in het interieur!

Denim in uw interieur

Denim vindt u terug in iedere kledingkast. Of het nou voor een avondje uit is of voor naar het werk, het wordt door bijna iedereen gedragen. Dit jaar speelt denim ook een belangrijke rol in de interieurstyling en daarom lichten wij deze trend graag voor u uit!

Bij denim gaan de verschillende tinten blauw harmonieus in elkaar op, wat ervoor zorgt dat het past bij verschillende stijlen. Denim is een zeer veelzijdige stof, die we ook terugzien in de modewereld, maar dit is zeker ook zo voor het interieur. We zien veel denim en denimkleuren terugkomen in het interieur. In gordijnen, meubels, plaids, kussens, karpetten, behang en verf.

Alles is mogelijk met denimkleuren: van een strakke kleurencombinatie tot een meer rustiek gevoel, het kan allemaal. Blauw is het nieuwe zwart, het nieuwe wit, het nieuwe alles. Laat deze tijdloze kleurtinten uw favoriete interieur creëren!

Kleurenpalet denim

Blauw is een veelzijdige kleur die makkelijk te gebruiken is in verschillende interieurs. Met deze trend creëer je makkelijk een comfortabele, relaxte en chique sfeer door de combinatie van kleuren, texturen en materialen.

Door denim te combineren met lichtere tinten wordt er een fris gevoel gecreëerd. Terwijl de donkere aardtinten voor een meer dramatisch en stoer effect zorgen. Deze kleuren kunnen gebruikt worden in verschillende tinten, hoeveelheden en plaatsen om een compleet ander effect te creëren. Kies bijvoorbeeld voor verschillende accessoires in denim of juist voor grotere meubels of zelfs de wand.

Dit kleurenpalet is makkelijk toepasbaar op verschillende interieurs, van indigo tot de blekere vervaagde tinten. De mogelijkheden zijn eindeloos en een leuke uitdaging voor u!

Denim styling tips:

  • Het gebruik van bepaalde materialen en texturen geeft een kamer dimensie. Dus zorg voor een mix van verschillende patronen, materialen en texturen om tot een mooi, harmonieus geheel te komen.
  • Bleke en lichte denimkleuren geven een frisse en luchtige sfeer aan een ruimte. Een relaxte look kan verkregen worden door te combineren met wit en lichtgrijs. Blauw kan er mooi uitspringen wanneer u wit en grijs gebruikt. Dit past goed in de populaire minimalistische Scandinavische stijl.
  • Wanneer u een kamer heeft met donkere meubels en u wilt de kamer niet donkerder maken, ga dan voor lichtere denimtinten met kleine accessoires in donkere tonen.
  • De donkerdere denimkleuren kunnen dienen als een in het oog springende accentkleur.
  • Heeft u al geïnvesteerd in meubels met neutrale kleuren? Gebruik dan plaids of kussens in uw favoriete blauwe kleurtint.
  • Durf ook de gordijnen te vervangen. Diverse gordijncollecties hebben de perfecte blauwe tinten om te matchen in een denim interieur.

Desso Denim

De nieuwe karpettencollectie van Desso, Desso Denim, maakt uw denim interieur helemaal compleet. Een voordeel aan de collectie is dat hij is gemaakt van gerecyclede garens, onder andere afkomstig van oude visnetten die zijn teruggevonden in de oceaan. Duurzaam en sterk dus. Dit past ook precies bij de stijl die deze trend uitstraalt. De 7 verschillende kleuren variëren van een gebleekte jeans tot de pure indigo variant. Natuurlijk kan de stof kamerbreed worden toegepast of als vloerkleed op maat.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.