Interieurtrends: dématerialen vandit moment

Op het gebied van materialen gebeurt er veel in de interieurbranche. Koper is bijvoorbeeld nog steeds populair, maar heeft concurrentie gekregen van een aantal andere metaalsoorten. En er zijn meer materialen die ineens opduiken in interieurs zoals bamboe, linnen en wol. We halen de natuur naar binnen voor meer rust en groen in huis. Een overzicht van de populairste materialen van dit moment!

Metallic

Metalen stralen luxe uit en zorgen voor glans in uw interieur. Materialen zoals brass, koper en messing zijn helemaal hip and happening op dit moment. U kunt kiezen voor goud, rosé, zilver of een kopertint. Deze materialen zijn perfect om terug te laten komen in accessoires zoals verlichting, kandelaars of vazen. Koper oogt warm, hip en luxe en past goed bij pasteltinten, terwijl messing een stoere metaalsoort is die mooi combineert met natuurlijke materialen in een vintage of Scandinavisch interieur. Brass zien we sinds kort veel en deze metaalsoort combineert mooi met diepblauw. Goudtinten passen perfect in een Stijlvol & Klassiek en een Modern & Design interieur en zorgen voor een warme en luxe uitstraling. Behang Whisper (links) komt uit de collectie van Eijffinger.

Beton

Beton is al een tijd bezig aan een opmars en nu echt niet meer weg te denken uit onze interieurs. Het stoere materiaal past goed in een Industrieel & Vintage interieur en in Basic & Puur interieur met natuurlijke materialen. Het stoere materiaal kan op veel manieren terugkomen in uw interieur: denk aan keukenbladen, vloeren en lampen. U kunt ook gaan voor een vloer met een betonlook of een behang met deze uitstraling. Net echt! Door beton te combineren met zachte materialen zoals dekens, plaids of een wollen vacht, maakt u uw interieur warm en huiselijk. Behang Blend (rechts) komt uit de collectie van Eijffinger.

Marmer

Marmer is altijd een zeer gewild bouwmateriaal geweest. Het was niet voor niets dat de grote meesters zoals Michelangelo en Bernini maar wat graag met dit materiaal werkten. Nu zijn het ontwerpers zoals Scholten & Baijings en interieurmerken zoals HAY, die teruggrijpen naar het natuursteen. Marmer kunt u terug laten komen door het aanbrengen van grote en kleine accenten in uw interieur. Het gaat van een stenen keukenblad tot onderzetters voor een kop koffie of een keukenplank. Als dessin komt het terug in behang, kussens en lampen. Het natuurlijke materiaal is mooi te combineren met koper, brons en hout.

Natuurlijk

Natuurlijke materialen zijn tijdloos en daarom erg populair. Tegenwoordig zien we veel woonaccessoires die gemaakt zijn van hennep, grassen, riet, rotan en bamboe. De materialen zijn, anders dan u misschien verwacht, oersterk en gaan lang mee. Een groot voordeel. Deze natuurlijke materialen geven een exotisch tintje aan uw interieur. Mooi in combinatie met een Basic & Puur interieur met een witte basis. Oude ambachten zoals weven en vlechten zijn erg populair en deze pure materialen worden daarvoor gebruikt.