Kies hetjuiste vloerkleed

Het gebruik van een vloerkleed in een interieur heeft meerdere voordelen. Het verbetert de akoestiek in huis, geeft een strakke vloer een warme uitstraling, is lekker zacht aan de voeten en het is een echte toevoeging aan een interieur. Op deze punten kunt u letten bij de aanschaf van een vloerkleed.

Het effect van een vloerkleed

Onder een tafel, naast het bed, voor de bank… Een vloerkleed kan bijna overal in huis. Het effect is meteen merkbaar. Een vloerkleed zorgt voor meer sfeer, warmte en een goede akoestiek. Gaat u uw huis (opnieuw) inrichten, begin dan met het vloerkleed en pas de rest van de meubels daarop aan. Is uw huis al ingericht, kies dan voor een neutraal kleed. Het is mooi als kleuren uit het kleed, terugkomen in accessoires of andere elementen in het interieur. Meer daarover in ons blog over de magische driehoek van vloer, wand en raam. Gaat u een kleed aanschaffen, dan is het sowieso raadzaam om de ruimte goed op te meten. Zorg voor een gepaste afstand tussen het kleed en een muur. Meestal wordt 30-40 centimeter aangehouden. Tip: leg vellen papier of meerdere bladzijdes uit een krant ter grootte van het vloerkleed op de grond om te kijken wat u van de maat en de plek vindt.

Links: situatie zonder vloerkleed | Rechts: situatie met vloerkleed

Rond vloerkleed

Ronde vormen zijn anno 2016 helemaal in. Niet voor niets zien we de laatste tijd veel ronde tafels, meubels met afgeronde hoeken en ronde vloerkleden. Een rond vloerkleed doorbreekt de rechte lijnen in een interieur en combineert mooi met hoekige meubels. Daarnaast geeft de ronde vorm een speels effect. Een rond vloerkleed kunt u op meerdere manieren neerleggen: voor de bank, half onder een bank of bed of in een hoek met een mooie fauteuil en bijzettafel erop. Het schijnt zo te zijn dat ronde vormen een positief effect op ons humeur hebben, dus waar wacht u nog op?

Rechthoekig vloerkleed

Door een rechthoekig vloerkleed voor een bank of onder een tafel te leggen, wordt er een soort ‘eiland’ gecreëerd. Hier kunt u relaxen met uw partner of het hele gezin. Het vloerkleed is een verbindende factor, die een duidelijke functie geeft aan een zithoek of werkplek. In de woonstijl Stijlvol & Klassiek past een groot kleed goed, in modernere interieurs staan kleinere kleden ook mooi. Als u meer warmte wilt toevoegen aan een ruimte, kunt u het beste kiezen voor een hoogpolig vloerkleed. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met frisé-structuur of Saxony-structuur. Meer over tapijtstructuren leest u hier. Met een Marokkaans Berber-vloerkleed, een kelim of een Perzisch tapijt geeft u uw interieur karakter. Deze tapijten zijn vaak met de hand op ambachtelijke wijze gemaakt.

Vloerkleed op maat

Van elk uni of gedessineerd tapijt kunnen we een vloerkleed op maat maken met een afwerking met band, bies of gefestonneerd. Rechthoekig, vierkant, rond, in een vrije vorm of met extra ondertapijt als volumekarpet, alles is mogelijk. Tevens kunt u kiezen uit alle tapijtstructuren die er zijn. Maak een schets met uw wensen en wij maken een droom van een vloerkleed voor u. Uiteraard beschikken we ook over een collectie kant en klare karpetten van onder meer Desso, Parade, Bonaparte en ons huismerk NL Label. De meeste karpetten bestaan uit 100% wol en worden met de hand gemaakt.

Links: situatie zonder vloerkleed | Rechts: situatie met vloerkleed