Kinderkamerinspiratie

Het is kinderboekenweek! Wat dat te maken heeft met wonen? Er is voor je kind geen plek zo fijn om te lezen dan zijn of haar eigen kamer. Een plek waar zij zich terug kunnen trekken om te ontspannen en te spelen.

Trends voor de kinderkamer

De trend die je op alle mogelijke plekken in huis terugziet, zie je ook terug in de kinderkamer! Natuurlijke materialen, en dan met name in de vorm van planten zorgen voor de botanische jungle sfeer. Diepgroene en blauwe kleuren passen hierbij het best. Met oudroze maak je het meisjesachtig en met roestbruin hou je het stoer voor de jongens. Een echte eye-catcher in deze stijl is een wand met een behang met natuurlijke print. Denk aan een behang met bladerprint! Neem eens een kijkje tussen de collecties van Eijffinger.

Raamdecoratie in de kinderkamer

Om lekker te kunnen lezen en spelen is licht in de ruimte natuurlijk belangrijk voor je kind. Maar ’s avonds is dit een ander verhaal, wanneer het bedtijd is moet het donker zijn in de kamer om lekker te kunnen slapen. Een laatste bladzijde lezen kan dan met een nachtlampje. De beste raamdecoratie voor een kinderkamer is dan ook wel een verduisterend (rol)gordijn. Hecht je ook veel waarde aan privacy? Dan is het aan te raden om naast de gordijnen ook te kiezen voor licht doorlatende raamdecoratie in de vorm van Luxaflex Plissé Shades. Hiermee wordt altijd maximaal licht binnengelaten en bepaal je zelf de mate van privacy in de ruimte.

Kindvriendelijke vloer

Ook de vloer is een belangrijk aspect van de kinderkamer. Voor kinderen is het zeker niet gek om de vloer te gebruiken om op te liggen, kruipen en spelen. Daarom is het belangrijk om hier rekening mee te houden bij het uitkiezen van een vloer. Laminaat, vinyl of PVC is wat ons betreft het meest geschikt door de hoge slijtvastheid en het gemak in onderhoud. Natuurlijk is het voor je kind wel fijn als de vloer niet zo hard is, maar daarvoor kan een karpet uitkomst bieden.

Een heleboel keuzes om te maken als het gaat om de kinderkamer. Wij bieden persoonlijk en vrijblijvend advies op elk gebied.Maak een afspraak en we komen samen tot een perfect eindresultaat voor jou en je kind.