Moodboard van demaand april: simpelen chique

De look van deze maand, toont een moderne chique stijl met simpele glamouraccenten. Strakke simpele lijnen zijn zeer belangrijk bij moderne meubels. Het decoratieve element is minimaal aanwezig met alleen maar accenten in de keuze van de accessoires. Gouden metallic tinten in de accessoires en gedessineerde stoffen voegen elegantie toe aan deze stijl. De crèmekleurige Moods met zijn marmerpatroon en gouden details en de Feel met zijn meerkleurige textuur, zijn het middelpunt van deze look.

Het kleurenpalet van dit moodboard

Het kleurenthema voor deze maand is een zachte crèmekleur, geaccentueerd met goud en mat zwart. Een warm accent is toegevoegd d.m.v. een vloerkleed. Deze combinatie zorgt voor een open, warm en gezellig gevoel bij deze look. De kleurenkeuze versterkt de simpele elegantie van het geheel.

Deze stijl bij jou thuis? Bekijk onze tips!

- Om een moderne chique look te creëren, kies je het beste voor een meubelstuk met strakke lijnen en weinig details. Comfort blijft natuurlijk een prioriteit.
- Door gebruik te maken van ronde en organische vormen kun je een modern en strak interieur een warme uitstraling geven. Voeg maar eens een rond vloerkleed toe aan een strak meubel en je krijgt meteen een sfeervol effect. Ronde vormen hebben ook nog eens een positieve uitwerking op je gemoedstoestand.
- Zwarte en donkere tinten zorgen voor iets meer contrast en maken het geheel wat stoerder. Gebruik dit in een kleine details, bijvoorbeeld een stoelpoot of een frame van je tafel.
- Door goudtinten toe te voegen op de decoratieve elementen en accessoires, zoals de lampen, kaders, vazen of beeldjes creëer je een chique sfeer.
- Simpele en subtiele patronen werken heel goed bij deze look. Ga voor all over patronen zoals de Lecce en de Flux. Voor de simpelere patronen kies je best voor de Rivoli of de Formia. Voor een metallic look is de Parma een prima keuze.
- Matte meubelstoffen met een dessin kunnen gecombineerd worden met glamour details op de kussens. Kobe’s Upholstery Library heeft een breed aanbod aan meubelstoffen, die geschikt zijn voor deze stijl.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app en laat je verleiden door de mooiste beelden.