Moodboard van demaand augustus: Luchtigzomers linnen

Het moodboard voor deze maand is geïnspireerd op onze favoriete linnen stoffen. Linnen is tijdloos als het gaat om de aankleding van je interieur. Met een eindeloze keuze aan kleuren en texturen, kun je linnen ook nog eens in vrijwel alle interieurstijlen toepassen. Voor dit moodboard kozen we voor een frisse, luchtige look in zachte poedertinten.

Kleurenpalet van dit moodboard

De kleuren in deze look zijn zachte, poederige kleurtinten, zoals crème en grijs in combinatie met accenten in pastelkleuren. De muur heeft een matte, krijtachtige afwerking in een lichtgrijze tint. Door hier zachte kleuren aan toe te voegen creëer je een lichte en luchtige look die perfect is voor de zomer. De poederige pasteltinten vormen een perfecte combinatie met linnenstoffen.

Met deze stylingtips haal je de zomerse look in huis

Kies bij deze stijl voor kalkverf op de muur. Hiermee geef je muren een matte, poederachtige, wat verweerde uitstraling.

Je kunt kiezen voor een 100% linnen stof, maar ook voor linnen mixstoffen. In onze collectie vind je mooie linnen(look) stoffen van Kobe. Stof Levanto is een kamerhoge stof met 92% linnen en een minimum aan krimppercentage of kies voor de linnenlook stoffen zoals de Larino en Cortona of de linnen mixstoffen zoals de Ragga, Mandrage en Breaklin.

Als je van een nonchalante look houdt, laat dan de gordijnen tot op de grond vallen, dat zorgt voor een luchtige sfeer.

Combineer kussens en plaids met verschillende texturen en patronen om iets extra’s toe te voegen aan de look.

Door bijvoorbeeld glas, strak keramiek en groen toe te voegen maak je het iets moderner. Voor juist charme, warmte en gezelligheid in het interieur ga je voor veel hout, wol, linnen en bijvoorbeeld schapenvachtjes.

Linnen is een veelzijdige stof, van chique tot klassiek, alles is mogelijk. De keuze is aan jou!

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app. Wil je liever persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in de winkel!