Moodboard van de maandfebruari: de winter doormet bordeaux en blauw

In februari halen we inspiratie uit warme kleurtinten van bordeaux en blauw. Schakeringen van diepe roze- en paarstinten gecombineerd met intens blauwe kleuren vormen een warm geheel in het interieur nu de wintermaanden voortduren.

De kamerhoge Breeze van Kobe met haar “bladeren” dessin en mix van warme kleuren, wordt in deze look afgebeeld. Als aanvulling op deze look is gekozen voor de intens donkere tinten van blauw. De meubelstof Arezzo, in een donkere denimtint, is gebruikt op de fauteuil. Het gebruik van donkere kleuren blijft een sterke trend in interieurdecoratie.

Het kleurenpalet van dit moodboard

De verschillende bordeauxtinten waarvoor is gekozen, zijn rijk en intens en zorgen voor een stijlvol accent in het kleurenpalet. Bordeaux is goed te combineren met veel verschillende blauwtinten, voornamelijk met gelijksoortige warme en donkere kleurtinten. Het tijdloze van het marineblauw is hier gebruikt om warmte en intensiteit aan de look toe te voegen. Deze rijke kleuren zijn hier gecombineerd met kleurblokken die voor een samenhangend geheel zorgen.

Deze stijl bij jou thuis? Bekijk onze tips!

  • Laat marineblauw dienen als achtergrond en gebruik de bordeauxtinten als accenten in je interieur. Gebruik deze kleuren als accent op een muur om diepte toe te voegen. De Discovery, Saturnus, Hermes en Glint van de Kobe wandbekleding collectie bieden deze mooie marineblauwe tinten.
  • Zowel bordeaux als marineblauw zijn mooie kleuren voor velours, satijnstoffen en chenilles. Het maakt niet uit of ze als gordijn -of meubelstof gebruikt worden, het voegt altijd een bepaalde warmte toe aan je interieur. De Potenza, Teatro, Volterra en Bufera van de Kobe collectie hebben allemaal mooie tinten in deze kleuren.
  • Wanneer je voor een klassieke look gaat, voeg dan metallic of gouden accenten toe aan je accessoires. Een antiek gouden finish zorgt voor een statement in dit kleurenpalet.
  • Je kan het kleurenpalet ook wat afzwakken door warme grijze tinten met paarse accenten te combineren. Gebruik bijvoorbeeld een karpet of kussens in een warme grijze kleur. Je kan deze rijke kleurtinten dus goed gebruiken om je grijze interieur wat op te fleuren.
  • Wil je de look gedeeltelijk toepassen, gebruik deze kleuren dan bij kleinere meubels en accessoires zoals een hocker, plaid of stoelen.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app en laat je verleiden door de mooiste beelden.