Moodboard van demaand januari: Aandachtvoor ambacht

Diepe kleuren, aandacht voor ambacht en natuurlijke tegenhangers. Het moodboard van de maand januari is vrolijk, speels en toch heel stijlvol.

Onze leverancier Kobe start het jaar met de introductie van hun nieuwe ‘Artisan’ collectie. Een collectie die een ode brengt aan de rijke historie van de textielgeschiedenis en de specifieke ambachtelijke vaardigheden die nodig zijn om tot een mooi eindproduct te komen. De kleurrijke gordijnstof Voyage is het middelpunt van het moodboard van de maand januari. Het patroon van deze stof is geïnspireerd op de oude tapestry weeftechniek die door vroegere ambachtslieden en hun kwaliteiten, werd gecreëerd. Door het gebruik van deze gordijnstof creëer je een moderne eclectische look.

Kleurenpalet van dit moodboard

Het kleurenpalet bestaat uit een combinatie van heldere tinten en warme kleuren. De mooie neon getinte kleurnuances van gordijnstof Voyage van Kobe zijn hier gecombineerd met diepere kleuren zoals blauw, terra en aqua op het daybed. Deze kleurengroep geeft een mooi contrast met het zwart-wit van de kamer en de warme kleuren van de accessoires.

Met deze stylingtips haal je de ambachtelijke look in huis

  • Wanneer je werkt met felle kleuren gebruik dan basiskleuren om het kleurenpalet in balans te brengen.
  • Bij het gebruik van kleurrijke patroonstoffen, minimaliseer je het gebruik van decoratieve elementen, op deze manier voorkom je een rommelige look. Laat bijvoorbeeld het gordijn het middelpunt zijn en werk vanuit daar verder naar een samenhangend geheel.
  • Het gebruik van ambachtelijke accessoires zoals bijvoorbeeld een jute vloerkleed is trendy, ze voegen een persoonlijke touch toe aan je interieur.
  • Materialen als jute, bamboe, hout en keramiek passen heel goed bij deze look. Ze vormen een mooi contrast met de felle kleuren.
  • Het combineren van hedendaagse materialen zoals een ‘plexiglas bijzettafeltje’ met de meer ambachtelijke en ruwe materialen zoals onbehandeld hout, leer of jute geven deze look kracht.
  • Dankzij de rustige basis op de vloer en wanden kun je knallen met diepe contrasterende kleuren in (gordijn)stoffen en accessoires zoals: roestoranje, petrol, indigo blauw en donkerrood.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app. Wil je liever persoonlijk stylingadvies? Maak dan een afspraak in de winkel!

zoek de dichtstbijzijnde winkel.

met 60 winkels is er altijd een in de buurt