Moodboard van demaand maart: delente komt eraan!

De lente brengt leven en energie met zich mee. Het is ook de tijd van het jaar waar we stilletjes aan de winterspullen in de kast opbergen. Nu de lente langzaamaan nadert, kijken we vooral uit naar de nieuwe bladeren en de kleurrijke bloesems. Onze stylisten vonden hierdoor inspiratie in onze stof Scala. Met zijn uitgebreid kleurenpalet is Scala nu al meer dan 40 jaar een inspiratiebron voor interieurfanaten.

Het kleurenpalet van dit moodboard

Voor dit moodboard is een meerkleurig kleurenpalet gemaakt, dat de veelzijdigheid van de Scala aantoont en jouw interieur voorziet van een fris lentegevoel! Daarnaast zijn warmere kleurtinten gecombineerd met zachtere pastelkleuren. Deze kleuren geven jouw interieur een matte uitstraling waarbij toch ook een frisse en chique look kan worden herkend.

Deze stijl bij jou thuis? Bekijk onze tips!

  • Veloursstoffen maken je gordijnen niet alleen mooi, ze maken je gordijnen compleet! Ze zijn veelzijdig en kunnen toegepast worden op vele interieurstijlen. Ze hebben ook goede akoestische eigenschappen.

  • Kleuren zijn een persoonlijke keuze. Blijf trouw aan je eigen identiteit en smaak wanneer je kleuren kiest. Ga voor iets dat je echt aanstaat.

  • Check de kleuren van verfmonsters, gordijnstalen, karpetten, tegels, altijd ook met de belichting van je huis. De kleuren kunnen variëren door het verschil van lichtbronnen.

  • Combineer lichte en donkere kleuren om diepte en contrast te creëren. Je kunt er ook voor kiezen een levendige kleur toe te voegen als je bijvoorbeeld veel grijze tinten gebruikt. Als je juist voor veel felle tinten kiest, vul het dan aan met een grijze tint om de rust te behouden.

  • Ben je op zoek naar een inspirerend, uitgebreid kleurenpalet voor meubelstoffen? Kies dan voor Volterra, een matte veloursstof met 54 kleuren of de Real een vuil- en vlekbestendige matte velours met 64 kleuren.

  • Een manier om een goed kleurpalet te creëren in je woning kun je doen door te beginnen met de materialen en of meubels die er al zijn. Start met materialen met de minste keus en werk toe naar de materialen met de meeste keus. Dus bijvoorbeeld: eerst kijken naar de bestaande vloerbedekking, dan de gordijnen uitzoeken en als laatste pas de kleur van de muur.

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app en laat je verleiden door de mooiste beelden.