Moodboard vande maandjanuari

Vorig jaar introduceerden wij in samenwerking met Kobe het 'Moodboard van de maand'. We trappen het nieuwe jaar af met een fris moodboard in de kleur wit. Het gebruik van comfortabele meubelen en de relaxte stijl in deze look creëert een aangenaam gevoel. Het lichte kleurgebruik geeft een fris gevoel aan het interieur.

Het kleurenpalet

Zachte tinten in wit, crème, grijs en beige spelen de hoofdrol in dit moodboard. De frisheid en de veelzijdigheid van het palet komt voort uit het gebruik van de verschillende tinten wit in de verschillende gebruikte materialen; gordijnen, accessoires, tapijten en meubelstoffen. De verschillende texturen en kleuren samen vormen deze eenvoudige, maar frisse look.

Styling tips

  • Wit is altijd een veilige eerste stap. Het is als het ware een leeg doek waar u verschillende kleuren aan kunt toevoegen.
  • Het is geen slecht idee om wit te gebruiken als basis. Zo kunt u er zelf kleuraccenten aan toevoegen. Aardetinten verwerkt op de vloer, houten meubels en accessoires geven een aangenaam en rustiek gevoel aan een ruimte. Voeg wat wollen dekens of een gehaakte plaid toe om een warme winter look te creëren.
  • Mix patronen, texturen en gladde oppervlaktes. Het gebruik van verschillende lagen met ton sur ton effecten geeft diepte en creëert een harmonieus geheel.
  • Wanneer u felle kleuren toevoegt op een witte basis, probeer dan altijd een subtiele overgang te creëren. Een abrupte kleurovergang kan ervoor zorgen dat het gewenste effect niet wordt bereikt.
  • Wit gaat heel goed samen met metaal. Met deze combinatie creëert u een klassiek en eigentijds gevoel.
  • Op wit zijn vlekken goed zichtbaar, dus kies materiaal dat makkelijk afwasbaar is.
  • Heel belangrijk: wees niet bang om wit te gebruiken. Wanneer u kinderen of huisdieren heeft, dan is het misschien verstandig om wit niet als meubelstof te kiezen. Maar u kunt ook wit kunstleer gebruiken of stoffen met een vlekbestendige behandeling.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.