Moodboard van demaand oktober: It'sall about vintage

Voor deze maand hebben onze stylisten een look gecreëerd, die gebaseerd is op de vintage stijl, gecombineerd met de warme herfstkleuren. Deze stijl kijkt terug naar het verleden met een vleugje nostalgie. Deze look combineert verzamelobjecten en herinneringen met de nieuwste Kobe stoffen om zo een warme en eclectische stijl te krijgen. Oud en nieuw in een perfecte balans.

Vintage stijl

De vintage stijl heeft een tijdloos karakter, een unieke identiteit en is heel persoonlijk. Lees ook over de vloer- wand- en raambekleding die bij deze woonstijl past. Naast de antieke setting, kan je ook accessoires van rommelmarkten, tweedehandswinkels of geërfde stukken in het geheel verwerken. Gerestaureerde meubels zijn ook veel voorkomend in deze stijl. Comfort en gezelligheid karakteriseren deze stijl en hierin speelt verlichting ook een grote rol. Wat je het beste kunt doen wat betreft vloer-, wand- en raambekleding bij deze trend lees je in onze andere blogs.

Kleurenpalet

Er is gekozen voor rijke en warme kleuren als kleurenpalet deze maand. Accenten van antiek goud, terra, mosterdkleur, blauw en groen komen terug in de gebruikte accessoires. Door deze kleuren zie je de naderende herfst terug in deze look. In donkere tinten zorgen de kleuren voor een nog rijkere uitstraling.

Styling tips voor deze look

  • Wandbekleding met een retrolook, voegt dat extraatje toe aan het vintagethema van de kamer.
  • Oudere meubelstukken kunnen belangrijk zijn voor het geheel, dus let hier op. Geef ze een nieuw leven door ze te herstofferen. Wij zijn expert op dit gebied, dus voor advies op dit gebied ben je bij ons aan het goede adres.
  • Patroonstoffen kunnen iets extra toevoegen aan de vintage look. Paisley- , bloemen– en etnische details werken heel goed in deze stijl. Laat het gordijn tot op de grond vallen om een elegante en vintage flair te krijgen.
  • Kunst is belangrijk. Oude schilderijlijsten met moderne kunst zijn ideaal voor deze stijl.
  • Accessoires zoals vloerkleden, spiegels, vazen, diverse soorten kamerplanten en een vinylspeler, kun je gebruiken om een vleugje nostalgie en contrast in de kamer te brengen.
  • Kies je accessoires zorgvuldig uit. Vermijd een overvolle kamer door een zekere balans te behouden. Zelfs in deze stijl, kan minder meer zijn. Vind een evenwicht tussen oud en nieuw.
  • Verlichting is belangrijk in deze stijl. Je wilt een warme sfeer creëren, dus vermijd fel licht in de kamer. Vintagelampen met metalen en afgesleten details vormen deze look.
  • Goud en andere waardevolle metaalkleuren zijn makkelijk te gebruiken in deze look.

Geïnspireerd geraakt door deze look van de maand? Maak een moodboard met jouw favoriete beelden in onze inspiratie-app om tot de stijl te komen die het beste bij jou past.