Nieuw jaarnieuwe trends

We gaan in 2018 verder op de trends waarmee we in 2017 zijn begonnen. Denk aan de kleur blauw, die gaan we dit jaar veel terugzien. Maar er zijn ook nieuwe, verfrissende trends! We nemen je mee in deze trends zodat jij dit jaar helemaal up-to-date bent.

Colorblocking

Vorig jaar zagen we veel natuurlijke tinten en materialen, maar dit jaar mogen de kleuren wat speelser en vrolijker. Denk aan felle kleuren die je ton-sur-ton toepast; een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur, of juist tegenovergestelde kleuren als koel blauw met warm oranje. Ken je het concept colorblocking al? Hierbij combineer je de veschillende kleuren in strakke blokken. Bijvoorbeeld op de muur.

Geometrische vormen en typografie

In deze trend kan je het beste denken aan geometrische trends die je terug laat komen in de bekende ‘gallery wall’. Verzamel de mooiste prints, foto’s en kunstwerken en hang ze mooi ingelijst aan de wand. Natuurlijk kunnen de prints ook terugkomen op andere plekken in huis, bijvoorbeeld in het behang of gordijnen.

Bruin is het nieuwe zwart

Handig te combineren met de botanische trend, die al vanuit 2017 overkomt, is de populaire kleur bruin. Samen met natuurlijke materialen als natuursteen, goud en messing. Of kies je juist voor felle kleuren, en wit. Om het wat lichter te houden, kan je ook kiezen voor een tint als zandkleur.
In 2017 zagen we de kleuren denim blauw al, en ook groen was veel voorkomend. Dit jaar zien we deze kleuren veel terug in expressieve, donkere tinten die zorgen voor een klassieke uitstraling.

Comfort en structuur

Wat betreft structuren is dit jaar de trend om te gaan voor rijke, klassieke structuren. Geknoopt, breiwerk en haken zijn structuren die zorgen voor veel comfort in je interieur. Combineer je deze met de bruine kleur en natuurlijke materialen dan heb je gegarandeerd een warm en sfeervol interieur. Ook velours valt hieronder. Verwerk deze materialen in je kussens, gordijnen, meubels, of vloerkleed.

Laat je inspireren en adviseren

Met het nieuwe jaar ook zin gekregen om je interieur op de schop te gooien? Vind eerst jouw favoriete trends door een moodboard te maken met onze inspiratie app. Kies jouw favoriete beelden bij elkaar en kom erachter welke stijl en trends het beste bij jou en je interieur passen. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte producten of oplossingen.