Nieuwe raambekleding uitzoeken?Zo doe jedat!

Ben je pas verhuisd of ga je verhuizen naar een nieuwbouwhuis? Of ben je misschien gewoon toe aan iets nieuws voor het raam? En kies je dan voor stoffen gordijnen, jaloezieën, shutters of een van de vele andere mogelijkheden? Het kiezen van raamdecoratie kan een lastige klus zijn. We helpen je daarom graag en zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten bij het uitkiezen van nieuwe raambekleding.

Voor welke ruimte?

Je kunt voor elke ruimte in huis kiezen voor hetzelfde soort raamdecoratie, maar verstandiger is het te kijken naar de functie van de ruimte en daar de raamdecoratie bij aan te laten sluiten. Zo wil je op je slaapkamer gordijnen die voldoende privacy én verduistering bieden en in de keuken wil je misschien juist genieten van het uitzicht en licht. Terwijl je in de woonkamer het liefst de warmte binnen wilt houden en de akoestiek wilt verbeteren. En voor de vochtige ruimtes als badkamer en keuken bestaan weer een speciale stofbehandelingen die ervoor zorgen dat je raambekleding onder alle omstandigheden mooi blijft.

Zo heeft elk soort raamdecoratie heeft zijn eigen specifieke eigenschappen die van pas komen in de verschillende ruimtes in huis. We adviseren je hier graag over bij ons in de winkel. En kom je bij ons in de winkel voor advies? Bepaal dan van te voren welke eigenschappen je belangrijk vindt. We helpen je graag bij het vinden van de beste optie voor jouw badkamer, keuken, slaapkamers of woonkamer.


In welke stijl?

Raamdecoratie is een bepalende factor als het gaat om de sfeer van je interieur. Kies je voor een neutrale raambekleding die weinig aandacht vraagt of ga je juist voor een echte blikvanger? Raamdecoratie kies je niet elk jaar opnieuw, het is dus belangrijk om te kiezen voor raamdecoratie waar je jarenlang van kunt genieten! In onze winkel vind je veel verschillende stofstalen zodat je een goed beeld krijgt van de jouw nieuwe raamdecoratie. Onze stylisten helpen je graag bij het kiezen voor een bepaalde stijl of sfeer als je er zelf niet uit komt.

Met welke bediening?

Ook wat de bediening van je raamdecoratie betreft valt er van alles te kiezen. Naast functioneel en decoratief is het ook belangrijk dat raamdecoratie veilig is. Heb je (kleine) kinderen of huisdieren? Dan wil je niet dat ze met hun handjes bij de lange koorden kunnen of er verstrikt in raken. Let bij het uitzoeken van de bediening van je raamdecoratie op de kindveiligheid ervan. Het SmartCord® systeem van Luxaflex® werkt bijvoorbeeld met een intrekbaar koord en het PowerView® systeem werkt met een afstandsbediening. Ook handig voor als je wat ouder bent of veel van huis bent. Het PowerView® systeem heeft namelijk nog veel meer interessante opties: zo stel je bijvoorbeeld je raamdecoratie naar wens af op elke gewenste plek en tijdstip.

In welke maat?

Voor elk raam wordt de raambekleding op maat gemaakt en samengesteld. Er bestaan speciale systemen voor draai-en-kiepramen en ook speciale raamvormen kunnen worden voorzien van verschillende soorten raamdecoratie. Onze adviseurs komen graag bij jou thuis om de maten nauwkeurig op te meten zodat de raamdecoratie die jij uit hebt gezocht perfect past.

Ben je benieuwd wat we voor jouw ramen kunnen betekenen? Kom dan langs in de winkel om je te laten adviseren en inspireren, of maak een afspraak, dan bespreken we wat voor jouw woonsituatie relevant is.