Ontdek denieuwste vloerkleedtrends

Al enige tijd komen vloerkleden steeds meer voor in het interieur en deze trend zet door! Met een vloerkleed kunnen meubels aan elkaar worden verbonden en creëer je rust. Eén ding is duidelijk, met deze trend laten we ons steeds inspireren door vroeger. Ontdek de 5 belangrijkste trends voor dit jaar.

1. Kies de juiste kleur van je vloerkleed

Wanneer je een rustig interieur hebt en dat graag zo wilt houden, mogen poedertinten niet ontbreken. Een zandkleurig, lichtgrijs vloerkleed of een kleed in een nudetint is helemaal in en zorgt samen met koper en goudtinten voor een warm geheel.

2. Neem een vintage vloerkleed in huis

Vintage is weer helemaal van nu. Maakt niet uit of het gaat om echte oude tapijten of om vloerkleden met een vintage look. De vloerkleden zijn geïnspireerd op traditionele Oosterse tapijten; platte tapijten die met een speciale weeftechniek geweven worden, ook wel ‘kelim’ genoemd.

De platte tapijten zijn makkelijk schoon te maken, een voordeel! Een ander voordeel is dat deze kleden in bijna elk interieur passen. Of jouw interieur nu klassiek of modern is ingericht, een vintage vloerkleed is een stoere of chique toevoeging.

3. Mix en match meerdere kleuren in een vloerkleed

Deze trend sluit aan bij de vorige trend, het zijn de patchwork vloerkleden; kleden met vlakken. Deze bestaan uit vlakken ‘patches’ van verschillende tapijten aan elkaar. Leuk aan deze kleden is dat ze volledig op jouw interieur kunnen worden aangepast. Neutrale kleuren, uitgesproken kleuren of zelfs verschillende materialen.

4. Strepen in plaats van vlakken

Er komen ook steeds meer varianten op de patchwork kleden. De kleden hebben strepen in verschillende formaten, vormen en zorgen voor een bohemien uitstraling. Een voorbeeld van een patchwork in een nieuw jasje is een vloerkleed gemaakt van smalle stroken leer en stof.

5. Kies voor een persoonlijk vloerkleed

In de winkel vind je een ruime keuze aan vloerkleden maar ook maatwerk voor vloerkleden is zeker interessant. Wanneer je steeds net niet de goede kleur, print of grootte vindt dan kun je ook gaan voor een eigen ontwerp. Wil je hier graag over geadviseerd worden? Kom dan langs bij een van onze woonwinkels of maak een afspraak en we komen langs!

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.