Perfecte regeling vanwarmte én lichtmet Duette® Shades

Wist je dat de juiste raambekleding kan bijdragen aan een milieubesparing? Met Duette® Shades hou je de warmte op koude dagen binnen en wanneer het heet is juist buiten. Klinkt ideaal, niet? Hoe dit precies zit vertellen we je graag in dit blog!

Isolerende zonwering

De juiste binnenzonwering kan zorgen voor een goede isolatie van je woning. Veel kou (in de winter) of warmte (in de zomer) komt via de ramen naar binnen. Door te kiezen voor de juiste binnenzonwering kun je veel energie besparen. Duette® Shades zijn door hun unieke honingraadstructuur een goed voorbeeld van goed isolerende binnenzonwering. Deze honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Uit onderzoek van Stichting Milieu Centraal blijkt dat Duette® Shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen.

Aangenaam koel

In de zomer weert Duette® raamdecoratie juist de warmte van de naar binnen schijnende zon, door de goede reflectie van de zonnestraling. De warmteopname kan tot 78% gereduceerd worden. Zo blijft het in de zomer aangenaam koel binnenshuis.

Ook fijn: met Duette® Shades haal je de ideale akoestiek in je woning, ze werken ook isolerend voor geluid en houden het geluid van buiten ook daadwerkelijk buiten.


Verduisterend of transparant?

Als je kiest voor Duette® Shades, kies je niet alleen voor een duurzame regeling van licht en warmte, er valt nog meer te kiezen: Duette® Shades zijn verkrijgbaar in drie transparantieniveaus. Ga je voor lichtdoorlatende shades waar je doorheen kunt kijken, maar die wel privacy bieden, of kies je liever voor verduisterende shades voor de slaapkamer?

Alle Duette® Shades zijn in mooie Luxaflex® kleuren, diverse dessins en met verschillende bedieningssystemen verkrijgbaar. Voor elke woonsituatie wordt de raambekleding op maat gemaakt en samengesteld. Ben je benieuwd? Kom dan langs in de winkel om je te laten adviseren en inspireren, of maak een afspraak, dan bespreken we wat voor jouw woonsituatie relevant is.