blogs
4 februari, 2021

Plisségordijnen: de veelzijdige, luxe winteroptie

Plisségordijnen: de veelzijdige, luxe winteroptie


Wil je eens iets anders dan een traditioneel rolgordijn, ga dan voor de luxe plisségordijnen! Met plisségordijnen kun je qua lichtinval alle kanten op. Met hun strakke, precieze en verfijnde uitstraling creëert de raamdecoratie een subtiel spel van licht en schaduw. De plissé past in zowel een modern als klassiek interieur én kent vele toepassingen. Privacy maar toch licht doorlaten met transparante plissés, stijlvolle semi-transparante plissés of een combinatie van transparant en verduisterend met Dag & Nacht plisségordijnen. Lees in deze blog meer over deze mooie, luxe zonwering.

Wat zijn plisségordijnen?

Plisségordijnen (Plissé Shades) bestaan uit een geplooide stof die je omhoog en omlaag beweegt om de gewenste lichtinval te regelen. Hiermee creëer je de privacy die je nodig hebt, maar kun je toch het licht binnenlaten. Fijn tijdens de donkere herfst- en wintermaanden wanneer je het licht wilt filteren maar wel zo lang mogelijk wil genieten van het daglicht. Ook de lichtdoorlatendheid kun je zelf kiezen door voor transparant, semi-transparant of lichtdoorlatende gordijnen te gaan. Met een sfeervol gefilterd lichteffect in de woonkamer tot verduisterend voor de slaapkamer. De stoffen zijn verkrijgbaar in vele mooie stoffen, dessins en kleuren. Er zit werkelijk altijd een passende optie voor iedere ruimte en stijl bij!

Ideaal voor thuiswerken

Werk of studeer je regelmatig thuis dan is niets vervelender dan zonlicht dat op je beeldscherm weerkaatst. De warmte van het zonlicht zorgt er bovendien voor dat de ruimte te warm wordt en dat veroorzaakt al snel hoofdpijn en concentratieverlies. Plissé Shades filteren het licht op subtiele wijze. Door je goed te laten adviseren, kun je het product voor je laten werken. Vraag in onze winkel eens naar de verschillende transparanties van stoffen, deze bieden variërende gradaties van privacy en lichtcontrole. En met het blokkeren van UV-straling worden meubels en vloeren beschermd.

Praktische coatings voor Plissés

 

Plissé Shades van onze leverancier Luxaflex® kunnen worden voorzien van een Topar® (Plus) coating om licht en hitte te weren. Deze behandeling kaatst tot wel 65% van de zonnewarmte terug. Plissé Shades zijn hierdoor erg geschikt voor bijvoorbeeld een serre omdat ze zonnewarmte en fel licht reflecteren en daarnaast zorgen voor extra isolatie. Er zijn ook stoffen die een DustBlock® behandeling hebben ondergaan. Ze kunnen daardoor beter tegen vocht en vuil. Handig voor in de keuken of badkamer.

 

Hoe bedien je plisségordijnen?

Plissé Shades beschikken over de zogenaamde top-down/bottom-up functie. Bij de meeste zonwering kun je alleen de onderlat naar boven bewegen. Met een top-down bottom-up systeem kun je echter óók de bovenlat naar onderen bewegen. Hierdoor kun de gordijnen in elke gewenste stand vastzetten. Je beweegt het gordijn naar boven of onderen om hem dicht te doen, maar het is ook mogelijk het gordijn ergens in het midden van het raam te laten hangen.

Geschikt voor elke raamvorm

Extra bijzonder aan deze vorm van zonwering is dat plisségordijnen op nagenoeg alle raamvormen te monteren zijn. Van een rond raam tot een driehoekig raam of een andere bijzondere vorm. De gordijnen zijn speciaal ontworpen voor draai-kiepramen, deuren en ramen met bijzondere vormen. De Plissé Shades van Luxaflex® en ons huismerk NL Label worden op maat gemaakt, hierdoor sluiten ze altijd naadloos aan op jouw raamvorm en interieur.

Luxaflex® adviesweken: 4e Plissé Shades kado

Tot en met 31 oktober 2020 krijg je bij Jouw Binnenhuisadviseur het 4e Plissé Shade product kado! Lees meer over deze en andere acties tijdens de Luxaflex Adviesweken of bekijk het Luxaflex inspiratiemagazine!

Wil je meer weten over onze collectie binnenzonwering en welke geschikt zijn voor jouw woonsituatie? We adviseren je graag. Kom langs in de winkel of maak alvast een afspraak.