Voor elkeruimte geschikteraamdecoratie

Op het gebied van raamdecoratie is er eindeloos veel keuze. Ieder type raamdecoratie heeft zo zijn eigen eigenschappen. Van de mate van lichtinval tot isolerende eigenschappen, en van praktische tot trendy keuzes. Een goed idee om stil te staan bij het type raamdecoratie dat bij een ruimte past.

Raamdecoratie voor de woonkamer

De woonkamer is een plek in huis waar je veel tijd doorbrengt. Het is dus belangrijk om hier de juiste raamdecoratie te kiezen die past bij jouw woonsmaak. Maar kies in de woonkamer ook voor raamdecoratie die je interieur aankleedt en afmaakt. Welke woonstijl past bij je? Ga je voor stoer en industrieel? Dan zijn donkere shutters prachtig, maar ook houten jaloezieën en vouwgordijnen passen goed bij de stoere stijl. Is jouw smaak chique en modern? Hierbij passen Silhouette® Shades of (velours) gordijnen prachtig. Wanneer je van natuurlijk en puur houdt dan kun je denken aan houten jaloezieën of vouwgordijnen in een natureltint. Bij een basic & Scandinavische stijl is er ook veel mogelijk. Kies uit één van de vele gordijnstoffen voor een mooi overgordijn of vouwgordijn of kies een basic Duette® of Plissé Shade. Is werelds & rijk jouw smaak? Dan is het mooi om verschillende soorten raamdecoratie te combineren.

Raamdecoratie voor de keuken

Een gezellig etentje met vrienden of een zondagsochtendontbijt met het hele gezin. De keuken is het hart van je huis. Ook hier is de juiste raamdecoratie van belang. Heb je veel inkijk in de keuken? Kies dan voor raamdecoratie die privacy biedt. Bijvoorbeeld horizontale jaloezieën, vouwgordijnen of Duette® Shades met een top-down-bottom-up bediening. Deze laatste zijn ook perfect voor draai-kiepramen. Met het NL Label magneetframe hoef je niet te boren in het kozijn om de Duette® Shades op te hangen. Handig! In de keuken moet je ook rekening houden met vlek- en vochtbestendigheid van de raamdecoratie. Horizontale jaloezieën van pvc zijn handig om schoon houden en met een speciale coating worden ook de Duette® en Plissé Shades vlekbestendig.

Raamdecoratie voor de badkamer

Een veel voorkomende vraag: wat voor raamdecoratie kies je voor in de badkamer? Een vochtige ruimte vraagt om speciale kenmerken. Maar ook sfeer en privacy zijn hier belangrijk. Kies daarom bijvoorbeeld voor vouwgordijnen in een vochtbestendige stof. Rolgordijnen zijn praktisch in gebruik en kun je naar smaak vormgeven met allerlei decoratieve opties. Er zijn ook speciale behandelingen die stoffen waterbestendig maken. Ook horizontale en verticale jaloezieën zijn een goede optie voor in de badkamer. Kies dan wel voor pvc, dit is een vochtbestendig materiaal dat je gemakkelijk kunt reinigen. Ze geven je badkamer een frisse én strakke uitstraling.

Raamdecoratie voor de studeerkamer

Een eigen werkplek in huis wil je zo goed mogelijk inrichten. Zeker wanneer je werkt met een beeldscherm is goede zonwering essentieel. Met verticale of horizontale jaloezieën bepaal je zelf de mate van lichtinval maar ook met multishades, vouwgordijnen, Silhouette® Shades en Duette® of Plissé Shades kun je de lichtinval perfect regelen. Om in je werkkamer een huiselijke sfeer te creëren kun je deze vormen van zonwering goed combineren met een mooi, eventueel kleurrijk, overgordijn. Ook handig tijdens het werken is automatische bediening van de raamdecoratie. Met Luxaflex PowerView® Motorisation bedien je de zonwering eenvoudig met een app of afstandsbediening.

Raamdecoratie voor de slaapkamer

Niets fijner dan elke ochtend uitgerust opstaan. De juiste raamdecoratie helpt daarbij! Een donkere slaapkamer betekent namelijk een betere nachtrust. Kies daarom voor verduisterende raamdecoratie, bijvoorbeeld in de vorm van gevoerde gordijnen. Dit is de perfecte oplossing om licht van buitenaf te weren. Daarbij hebben gordijnen ook een geluiddempende en isolerende werking, zodat je ook de temperatuur perfect kunt regelen. Andere opties voor de slaapkamer zijn verduisterende vouwgordijnen of rolgordijnen. Rolgordijnen kun je goed combineren met een overgordijn om je slaapkamer extra sfeervol aan te kleden.

Kom je er niet uit? We helpen je graag met persoonlijk advies bij het maken van de juiste keuze voor jouw interieur! Bekijk ons Raam magazine met een overzicht van alle raamoplossingen en tips voor het maken van de juiste keuze. Voor ieder raam heeft jouw binnenhuisadviseur de juiste oplossing. We helpen je graag in onze winkel, waar we je alle producten en verschillende opties kunnen laten zien. Raamadvies, dat is een goed idee.

ik help je graagbij het maken vande juiste keuze.

ik wil productadvies.

in de winkel of bij jou op de bank.

Maak een afspraak voor een ‘dat had ik zelf nooit kunnen bedenken’ interieuradvies. Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op om een afspraak te maken.


Wij gebruiken jouw informatie alleen om een afspraak te maken. Niet voor andere commerciële doeleinden. Je gegevens worden niet gedeeld met derden.