Scandinavischwonen

Heeft u een voorkeur voor een witte basis, pastellen en hout? Dan is een Scandinavisch interieur vast uw favoriete woonstijl. Deze interieurs hebben een lichte en frisse uitstraling, waar veel mensen van houden. Met een paar simpele ingrepen geeft u uw interieur een Scandinavische touch.

Kenmerken van een Scandinavisch interieur

Een Scandinavische woonstijl heeft veel raakvlakken met een Basic & Puur interieur. Interieurs in deze stijl kenmerken zich door een minimalistische en lichte sfeer. In een Scandinavische woonstijl zie je veel wit, zowel in de meubels als in de vloer. Zwart komt terug in accessoires zoals kussens en posters en deze kleur zorgt voor een mooi contrast. Door pastellen toe te voegen ontstaat er warmte en sfeer. Hout mag niet ontbreken in deze woonstijl en dan met name blank hout. Dit materiaal komt terug in de vloer, de meubels en accessoires. Door te kiezen voor stoerdere materialen zoals onbewerkt donker hout, beton en staal krijgt een interieur meer pit en overeenkomsten met de woonstijl Industrieel & Vintage.

Op de vloer

In een interieur met een Scandinavische look en feel wordt er vaak gekozen voor een lichte vloer. Wit is een mooie basis, waarop meubels goed uitkomen. In onze collectie vindt u tal van witte vloeren zoals laminaat van NL Label, Novilon vinylvloeren of denk eens aan een Metropolitan tapijt van Parade. Een houten vloer past ook prachtig bij een Scandinavische woonstijl. Vindt u echt hout niet geschikt voor uw woonsituatie of te kostbaar, denk dan eens aan een vloer met een houtlook. Er zijn veel alternatieven zoals Marmoleum uit de vtwonen-collectie of XXL laminaat van NL Label. Het voordeel van deze vloeren is dat ze gemakkelijk zijn te onderhouden. Gaat u voor een stoer Scandinavisch interieur, dan is een vloer met een betonlook ook een aanrader.

Voor het raam

Vaak is de raambekleding in een Scandinavisch interieur rustig en basic. Er wordt meestal gekozen voor effen stoffen zonder al te veel tierlantijnen. Natuurlijk licht is belangrijk in deze woonstijl, vandaar dat lichte gordijnen of raambekleding een goede keuze zijn. We zien zowel gordijnen als strakkere raambekleding terug, zoals Plissé Shades van Luxaflex® of houten jaloezieën. De raambekleding geeft een warme uitstraling aan de ruimtes waar wit en basic de overhand hebben. Goede raambekleding of gordijnen zijn dus onmisbaar in een Scandinavisch interieur!

Op de muur

In een Scandinavisch interieur zijn de meeste muren wit, maar om een ruimte iets spannender te maken is een grafisch behang in zwart, wit of grijs een goede aanvulling. Dessins met vrolijke stippen, rustige strepen of een speels wiebertjespatroon doen het altijd goed in dit interieur. Typografie en grafische elementen zien we terug in posters, kunst en accessoires. Wie gaat voor grote gebaren kan een muur schilderen in zwart of grijs of deze kleuren terug laten komen in een behang. De collectie Black & Light van Eijffinger bevat een aantal mooie behangen, die passen in deze Scandinavische woonsfeer.

Beeld: behang Black & Light Eijffinger