Slim bekeken:onderhoudsvrij wonen

Slogan logo Dat is een goed idee!

Geheel onderhoudsvrij wonen, wie wil dat nu niet? Het lijkt onwerkelijk, maar er zijn steeds meer handige oplossingen voor in huis die je een hoop (schoonmaak)tijd besparen. Zodat jij tijd hebt voor leukere dingen.

Eigenlijk zijn veel van onze vloeren onderhoudsarm. Onder meer PVC en Marmoleum worden geroemd om hun kras- en vochtbestendigheid, de duurzame lange levensduur en levensechte dessins. Een vloer die minder vaak wordt genoemd, maar echt één van de makkelijkste vloeren in huis is Novilon. Deze vloer kun je in het hele huis plaatsen en dus ook de keuken en eventueel de badkamer. Ook in combinatie met vloerverwarming. Bovendien is Novilon uitgerust met ‘aquagrip’. Dit maakt de vloer stroever waardoor uitglijden op natte of vochtige vloeren bijna onmogelijk wordt.


Een Novilon vloer heeft Diamond Seal, een laag die beschermt tegen krassen en slijtage en zorgt voor een matte en natuurlijke uitstraling. Hierdoor komen eventuele dessins en structuren ook nog eens extra goed tot hun recht. De vloer krimpt of krult niet en blijft jarenlang in prachtige conditie.

Onderhoudsvriendelijke zonwering

Speciaal voor jaloezieën introduceerde Luxaflex® haar ‘Pure Sense’ coating. Deze collectie dankt zijn naam aan de zijdezachte coating op de lamel, waardoor de jaloezie een warme uitstraling krijgt. Bijkomend voordeel is dat de lamellen door deze nieuwe fi nish minder stof vasthouden. De collectie is verkrijgbaar in twaalf trendkleuren, waaronder zes vergrijsde tinten en een metallic-tint.

Ook voor de badkamer

Rolgordijnen niet geschikt voor de keuken of badkamer? Wel als deze zijn behandeld met DustBlock® van Luxaflex®, een speciale formule die de stoffen antistatisch en vocht- en vuilafstotend maakt. Zo kun je deze rolgordijnen eenvoudiger reinigen en langer in optimale conditie houden. Ook ideaal voor vochtige ruimtes: aluminium jaloezieën. Deze kunnen tegen vocht. Ideaal: door het tuimelen van de lamel kun je wel naar buiten kijken, maar kan niemand naar binnen kijken als je in de badkamer staat.

Handig behang

Afneembaar behang klinkt heel handig, en dat is het ook! In de collectie van Eijffinger vind je afneembaar behang. Ideaal voor in de eetkamer, keuken en de kinderkamer.

Meer slimme interieurtips

Door regelmatig vernieuwing aan te brengen in huis, maak je optimaal gebruik van ruimtes. Door goed te isoleren bijvoorbeeld en het nadenken over duurzame oplossingen. Maar ook een frisse kleur op de muur, nieuwe gordijnen, of vloerkleed doen al wonderen voor je interieur. Het geeft je interieur een boost en je bespaart tegelijkertijd kosten. In de nieuwste editie van ons Style magazine vind je de nodige ideeën om je op weg te helpen. Want hoe beter je nadenkt over de toekomst, hoe meer tijd en geld je bespaart. Haal ook het maximale uit je huis en bekijk hier het magazine of haal hem gratis op bij Jouw Binnenhuisadviseur.

Er zijn tal van mogelijkheden om slimmer te wonen. Kom je er niet uit? Bezoek onze winkel of maak een persoonlijke afspraak voor een passend en persoonlijk advies. In juni en juli 2020 ontvang je bovendien veel korting op vloeren en raamdecoratie van onder meer NL Label en Luxaflex®. Bekijk hier onze acties!


Het Style magazine over slim wonen is het tweede van dit jaar. Bekijk onze andere magazines hier.

Meer wooninspiratie? Volg ons op Pinterest.