Spiced Honey isdé kleur vanhet jaar 2019

Slogan logo Dat is een goed idee!

Verfmerk Flexa maakte afgelopen dinsdag de kleur van het jaar 2019 bekend en die kleur is warm, stijlvol en elegant. De kleur van het jaar 2019 is Spiced Honey. We vertellen je er in dit blog alles over en laten zien hoe je deze kleur combineert in je interieur.

Ieder jaar vertalen de Flexa kleurexperts opkomende trends naar een nieuwe Kleur van het jaar. Voor het komende jaar is dat de kleur Spiced Honey geworden.
De honingwarme kleur Spiced Honey heeft een ondertoon van amber en is goed te combineren met diverse andere kleuren. Het is een vriendelijke kleur die je een goed gevoel bezorgt en tegelijk ook een kleur die je oppept en energie geeft. De kleur straalt optimisme uit.

Vier kleurenpaletten met Spiced Honey

Flexa ontwikkelde vier kleurenpaletten met de trendkleur in de hoofdrol, ‘Think’, ‘Dream’, ‘Love’ en ‘Act’. Deze paletten laten zien dat de kleur Spiced Honey in iedere ruimte en in elk interieur toepasbaar is.

Think

Met de kleuren uit het THINK-palet ademt het interieur een sfeer uit van rust. Je kunt er jezelf zijn. Het relaxte palet aan verfkleuren is geïnspireerd op de verschillende kleuren van honing. Het bestaat uit een mix van rijke natureltinten, hier en daar een vleug roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw. Het complete palet voelt als helend, voedzaam, rustgevend en omarmend, net zoals honing. De zachtzinnige samenhang van deze look wordt benadrukt door gepolijst hout, meubilair uit halverwege vorige eeuw, grafische vloerkleden en stoffen in het interieur toe te passen.

Dream

Met het DREAM-palet creëer je een ruimte waar je stil kunt zijn. Een rustige plek om te gaan zitten en vredig weg te mijmeren, je in het moment te verliezen en te fantaseren: 'Wat als?' Het palet is sereen en volwassen, maar ook zacht en warm. Een vriendelijke, milde mix van romantisch poeder roze en vergrijsd blauw geeft rust, terwijl de honingkleur diepte toevoegt en iets van wereldwijsheid. Simpel onbewerkt hout, met handgemaakt aardewerk en mooie stoffen dragen bij aan een bedachtzame, gebalanceerde sfeer in huis.

Love

Met het LOVE-palet vorm je een huis waar je jezelft omringt met wie en wat je maar belangrijk vindt. Mooie voorwerpen die een speciale betekenis voor je hebben bijvoorbeeld. In dit interieur zie je dat terug in de vele onverwachte en ongewone voorwerpen die de kamers sieren, maar ook aan de planten die welig tieren dankzij al die goede zorgen. Dit palet, het warmste van 2019, zit vol rijke, verzadigde nuances, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en een pigmentrijk terracottarood, afgeblust met de kleur Spiced Honey en een aantal lichte natureltinten. Houten meubels en botanische prints maken er verder een gezellig huis van, ideaal om met je geliefden te delen.

Act

Je huis is misschien wel de perfecte plek om actief nieuwe dingen te proberen, wat het resultaat ook zal zijn. Als je voor dit palet kiest, wil je van je huis energie krijgen. Dit speelse palet combineert warme roodtinten met groen, zachter roze en blauw, onderstreept met grijs en wit. De gouden ondertoon in de kleur Spiced Honey garandeert dat het geheel warm en uitnodigend blijft. Met verf opgeknapt vintage meubilair brengt het interieur tot leven en geeft het karakter. En ook van sterke grafische vormen, eenvoudige materialen als kurk en multiplex en vintage kleden krijg je zin om actie te ondernemen.

Fotografie: www.flexa.nl

Wil je advies over het toepassen van deze, of andere kleuren in je interieur? Kom langs in de winkel of maak een afspraak.