Happy newhome: kleinerwonen

Het is voor velen een grote stap: na de droom van een groot huis met oneindige ruimte voor gezin en hobby’s, is het tijd om kleiner te gaan wonen. Bijvoorbeeld omdat de kinderen zijn uitgevlogen of je woning te veel onderhoud vergt. Wil je je huis slim inrichten voor de toekomst, denk dan alvast na over technische functionaliteiten en woongemak.

Klein wonen kan groot geluk brengen. Wat dacht je van lagere huur- of hypotheekkosten, minder stookkosten en onderhoud? Deze nieuwe fase vraagt daarnaast om gemak. De levensduur van producten en de mate van onderhoud spelen een rol, maar bijvoorbeeld ook een leg- of installatieservice neemt veel werk uit handen. Bovendien weet je zeker dat het werk vakkundig wordt gedaan en profiteer je van een garantietermijn.

Makkelijke vloer

PVC, vinyl en Marmoleum vloeren gaan lang mee en zijn ook nog eens makkelijk in onderhoud. Naast tapijt, zijn ook PVC en vinyl aangenaam warm omdat deze de kamertemperatuur aannemen. Liever vloerverwarming? Dat kan in combinatie met vrijwel iedere vloer.

Ruimtelijk effect

Stylingtip: een afscheiding in een kleine ruimte creëert een ruimtelijk effect. Stem de kleuren en het materiaal van je vloer en meubels op elkaar af voor een rustig geheel. Een vloerkleed zorgt voor warmte en comfort en versterkt het verbindende effect tussen ruimtes.

Automatische bediening

Ideaal: met het Luxaflex PowerView® systeem kun je verschillende soorten raambekleding automatisch openen en sluiten. Gebruik je smartphone, tablet, de Pebble®-afstandsbediening of zelfs je stem voor de besturing.

In ons nieuwste Style magazine vind je naast tips voor kleiner gaan wonen, meer tips over belangrijke nieuwe fasen in het leven. Zoals het inrichten van je eerste huis of een babykamer. Bekijk het magazine via deze pagina of haal ‘m op in de winkel!