Happy newhome: eenverbouwing

Slogan logo Dat is een goed idee!

Een langverwachte woondroom die uitkomt of noodzakelijk bij de aankoop van een huis: een verbouwing heeft heel wat voeten in de aarde. En dat pak je goed aan. Naast smaak komen er ook vraagstukken over energieneutraal (ver)bouwen. Welke materialen gebruik je, ga je over op vloerverwarming en kan je direct van het aardgas af? Wie slim bouwt is op de toekomst voorbereid.

Veel mensen kiezen bij een uitbouw voor grote ramen en schuifwanden. Als zonlicht volop naar binnen schijnt, kan het daardoor erg warm worden. In de winter kan veel glas juist voor warmteverlies zorgen. Luxaflex Duette Shades® hebben vanwege de luchtkamers een isolerende werking en gordijnen met voering zijn naast isolerend ook goede sfeermakers.

Gordijnen voor betere akoestiek

Ook voor het verbeteren van de akoestiek in huis zijn gordijnen een goede optie. Grote raampartijen, glad gestuukte muren en gladde vloeren weerkaatsen het geluid. Dit zorgt ervoor dat je ruimte hol klinkt. Zachte materialen zoals gordijnen, vloerkleden en planten absorberen het geluid. Bovendien zijn gordijnen de beste keuze voor een schuifpui, zodat je je jaloezieën of vouwgordijnen niet alsmaar hoeft op te halen.

Vloerverwarming bij verbouwen

Een duurzame oplossing waar wij het warm van krijgen is vloerverwarming. Gemiddeld levert een vloerverwarming een energiebesparing op van 15 tot 20 procent. Ga je verbouwen, dan kun je direct nadenken over de soort vloerverwarming en de nodige vloeraanpassingen. In principe zijn alle vloeren geschikt, ook laminaat en vinyl en zelfs bepaald parket. Andere voordelen: door stralingswarmte wordt stof minder snel verspreid en de luchtvochtigheid in huis is hoger.

In ons nieuwste Style magazine vind je naast tips voor een verbouwing, meer tips over belangrijke nieuwe fasen in het leven. Zoals het inrichten van je eerste huis of een babykamer. Bekijk het magazine via deze pagina of haal ‘m op in de winkel!