To-do listvoor hetnajaar

Met de maand september voor de deur is het tijd voor een frisse wind door het interieur. De mooie plaids en vachtjes mogen weer tevoorschijn worden gehaald en de hal kan herfstklaar worden gemaakt met een strakke en praktische schoonloopmat. Met deze handige checklist is uw huis binnen no-time winterproof!

Ruim de werkplek op

In september gaan de meeste mensen weer aan het werk. Een goed moment om uw werkplek op te ruimen en praktisch in te richten. Koop organizers voor al uw papierwerk en een handige toolbox voor pennen, paperclips en scharen. Door spullen een vaste plek te geven en te centreren, oogt een werkplek veel opgeruimder. Kies bijvoorbeeld voor een toolbox van Arik Levy voor Vitra. Dit bureauaccessoire is niet alleen praktisch, maar ook mooi om naar te kijken. Het schijnt dat we beter werken in een inspirerende omgeving, dus investeer in een nieuw bureau, mooie raamdecoratie die het licht filtert en een goede bureaustoel. Meer tips voor het inrichten van een werkplek.

Maak het huis herfstklaar

Met de komst van een nieuw seizoen mogen plaids, vachtjes en kaarsen weer tevoorschijn worden gehaald. Het is tijd om het huis wat warmer aan te kleden en dat kan bijvoorbeeld door grof gebreide kussens op de bank te leggen. Zo gepiept! Een vloerkleed in een zithoek of onder een tafel doet ook wonderen. Onze collectie bestaat onder meer uit vloerkleden en tapijt van Desso, Parade en ons gunstig geprijsde NL Label. Raamdecoratie of gordijnen zorgen ook voor een flinke dosis sfeer en gezelligheid. Zoekt u het meer in de accessoires? Kaarslicht doet het altijd goed!

Knap de hal op

De herfst gaat vaak gepaard met regen, wind en nattigheid. Tijd om die leuke zomerjas en ander zomerspul in de hal weg te halen en in te ruilen voor een hippe regenjas en een paar waterdichte laarzen. Kies voor een lange en ondiepe kapstok met daaronder een multifunctioneel bankje met opbergruimte. Meubels met meerdere functies zijn handig in een hal, die vaak niet al te groot is. Plaats een goede schoonloopmat bij de voordeur, zodat zand en ander vuil niet mee naar binnen worden genomen. Een schoonloopmat bij de voordeur werkt het beste als de mat minimaal 120 cm diep is, maar dat is ook afhankelijk van de vloer die er ligt. Wij kunnen u daar bij helpen en leggen de deurmat op de centimeter nauwkeurig.

Begin aan een creatief project

Het najaar is een goede tijd om te beginnen met een creatief project. Heerlijk om alleen bezig te zijn met je handen. Daarnaast zorgen zelfgemaakte items voor een persoonlijk interieur. Helemaal hip: weef een unieke wanddecoratie van dikke wol. Zie voor een stap-voor-stap beschrijving hier. Ook leuk: maak een prikbord van kurk voor aan de muur. Een gemakkelijke klus, zelfs met twee linkerhanden!