Trend: eenretro interieur

Terug van weggeweest: een retro interieur. Eigenlijk is deze stijl nooit echt weggeweest, maar nu is hij in een nieuw jasje gestoken. Kenmerken van een retro interieur komen uit de jaren ’50 en ’60, maar zijn toch tijdloos! Tijdloze materialen, meubels met eerlijke vormen en niet te vergeten de grafische prints. Wij hebben de kenmerken van een retro interieur voor je op een rijtje gezet.

Retro kleuren en tapijten

In traditionele retro interieurs zie je veel warme en diepe kleuren als okergoud, groen en denim-blauw. In onze blog over de denim-trend lees je alles over deze kleur, die perfect in een retro interieur past. Maar daarnaast zie je in een modern retro interieur ook steeds meer pastelkleuren. Door het gebruik van dezelfde materialen, poedertinten en veel daglicht creëer je een ruimte die eenheid en rust uitstraalt.

Een goede optie zou zijn om een pastel vloerkleed neer te leggen. Deze past qua kleur en stijl helemaal in het geheel, en heeft ook nog de eigenschap dat hij meubels in de ruimte met elkaar verbindt.

Retro op de wand en op de vloer

Het bekende grafische behang waar een retro interieur om bekend stond, wordt steeds vaker weggelaten. Daarvoor in de plaats zien we juist grafische prints en posters aan de wand hangen. Zo kan de wand basic blijven, bijvoorbeeld ‘gewoon wit’ en kan je nog eens afwisselen met verschillende wanddecoratie. Hierdoor gaat je interieur nooit vervelen!

De ultieme vloer voor in dit interieur is een eikenhouten vloer gelegd in een visgraat motief. Hier hebben we een blog over geschreven! Lees de blog over visgraatvloeren en laat je inspireren.

Retro meubels met slank frame

Typerend voor een retro interieur, zijn de slanke poten en frames van wandmeubels, tafels en stoelen. Ook in een modern retro interieur zijn deze weer terug te vinden. Door deze vormgeving lijken de meubels minder kolossaal dan dat ze zijn en creëer je een open en transparant interieur.


Is een retro interieur nu echt iets voor jou? Kijk lekker verder voor meer inspiratie op Pinterest of maak een moodboard met onze inspiratie app.