Trend:WabiSabi

Wabi Sabi is dé interieurtrend van 2018. Deze eeuwenoude Japanse kunstvorm gaat over het vinden van schoonheid in imperfectie. We vertellen je er graag meer over en laten zien hoe je de trend toepast in je eigen interieur.

De trend Wabi Sabi kent geen regels, maar kun je beter zien als mind-set die zicht laat omschrijven als de kunst van het vinden van schoonheid in imperfectie. Wabi Sabi is een inzien dat dingen mooi zijn zoals ze zijn. Dit eeuwenoude concept is ontstaan in Japan door een combinatie van de woorden wabi en sabi. Wabi betekent iets als simpliciteit, nederigheid en leven in harmonie met de natuur; het gaat om tevreden zijn met weinig en het beste halen uit wat je hebt. Sabi verwijst naar alles wat er gebeurt met het verstrijken van tijd en de schoonheid van het ouder worden.

In het interieur draait de trend Wabi Sabi vooral om minimalisme en focust zich vooral op de mensen die in de ruimte wonen. Bij deze Japanse trend worden bezittingen teruggebracht tot de essentie en worden de meubels en spullen juist gekozen op basis van bruikbaarheid, schoonheid of nostalgie. Bijvoorbeeld spullen die er oud uit zien of spullen die net niet helemaal af zijn. Bij Wabi Sabi draait het om perfecte imperfectie.

Zo pas je de trend Wabi Sabi toe in je interieur


Hoe verleidelijk het ook is om steeds weer nieuwe accessoires aan je interieur toe te voegen, bij de trend Wabi Sabi draait het vooral om het ontspullen: je huis ontdoen van onnodige dingen. Het voordeel? Je laat de spullen die je overhoudt er helemaal uitspringen!

Kies, in plaats van voor nieuwe meubels, ook eens voor oude meubels met een verhaal. Mix oud en nieuw met elkaar om je interieur in balans te houden. Oude meubels met hier en daar een krasje hebben een geschiedenis, e imperfecties die ze in het verloop van tijd kregen maken de meubels perfect imperfect.

Kies voor natuurlijke materialen in huis, zoals hout, steen, katoen, wol en linnen. De Wabi Sabi trend vindt haar inspiratie vooral in de natuur. Een houten vloer, of vloer die eruit ziet als hout, bijvoorbeeld. En ook luchtige linnen gordijnen in een naturel tint passen perfect in een Wabi Sabi interieur.

Wanneer je de Wabi Sabi trend in huis haalt ben je gelijk goed bezig: minder kopen betekent geld besparen én duurzamer leven.

Meer weten over de nieuwste woontrends? Kijk eens verder op ons blog, kom naar de winkel of maak een afspraak met een van onze interieurstylisten om te bekijken welke trend in jouw interieur past.