Verschillendetypesbuitenzonwering

Als het in Nederland maar even mooi weer is, gaan we met z’n allen massaal naar buiten. De zomer is de perfecte tijd om te tuinieren, op uw terras te vertoeven met een goed boek of om op uw balkon te genieten van een glas wijn en het mooie weer. Met buitenzonwering creëert u niet alleen sfeer, maar bent u ook beschermd tegen de zon en de warmte. Maar welke zonwering is nu geschikt voor welke situatie? Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Onderstaande beelden komen uit de collectie van Luxaflex® Outdoor.

Zo houdt u het hoofd én uw huis koel in de zomer

Buitenzonwering beschermt tegen warmte en licht op uw terras, maar houdt ook uw woning koel. Voor wat voor type zonwering u kiest, hangt af van een aantal factoren waaronder uw persoonlijke wensen en de maatvoering van uw ramen. Hieronder zetten we al onze buitenzonwering voor u op een rij.

Serrezonwering

Voor serres en erkers is er speciale zonwering ontwikkeld. Deze vormt als het ware een warmte- en lichtreducerend schild boven of rondom de ruimte. Serrezonwering beschermt uw interieur tegen zonlicht en is erg geschikt bij ruimtes waar u doorheen wilt lopen. Het product is op iedere serre te plaatsen en vrijstaand te monteren.

Terraszonwering

Luxaflex® terraszonwering is geschikt voor extra brede gevels. Het doek houdt UV-straling tegen en beschermt meubels en textiel tegen verkleuringen. Door de knikarmen kunt u ongehinderd onder de terraszonwering doorlopen.

Vensterzonwering

Dit type zonwering beschermt uw interieur tegen zonnestralen en is hoog genoeg om er ongehinderd onderdoor te lopen. Vensterzonnewering filter het licht en behoudt het uitzicht. Dit type buitenzonwering is erg geschikt voor ramen aan de straatzijde, voortuinen of balkons.

Casa® terrasoverkapping

Met de Luxaflex® Casa® terrasoverkapping kunt langer profiteren van uw tuin met het comfort van binnen. De terrasoverkapping heeft standaard een bladvanger en is afgewerkt met hoogwaardige aluminium kopschotten zodat nagenoeg geen schroeven zichtbaar zijn. U kunt kiezen voor een strakke of ronde afwerking.

Buitenjaloezieën

Met Luxaflex® buitenjaloezieën kiest u voor flexibele zonwering en lichtbeheersing. De jaloezieën kunnen, afhankelijk van de weersomstandigheden, opgetrokken of neergelaten worden, terwijl de kantelhoek zo kan worden afgesteld dat zonlicht buiten wordt gehouden. Handig bij ruimtes waar beeldschermen worden gebruikt. De jaloezieën zijn grotendeels gemaakt van gerecycled aluminium.

Markiezen

Houdt u van een klassieke en romantische woonstijl? Kies dan voor Luxaflex® markiezen. Een echte toevoeging aan uw huis. De markiezen zijn ambachtelijk handwerk met modern gebruiksgemak. Ze geven een klassieke uitstraling aan uw huis, maar zijn gemaakt van eigentijdse materialen. De markiezen zijn leverbaar in hout en aluminium.

Rolluiken

Rolluiken zijn functioneel en zorgen voor optimaal gebruiksgemak. Doordat deuren en ramen kunnen worden afgesloten, blijft ongewenst bezoek buiten. De rolluiken weren in de winter wind en kou en in de zomer zon en warmte en zorgen er zo voor dat het binnen het hele jaar door behaaglijk is.

Screens

Luxaflex® screens beschermen uw interieur tegen zon en warmte. Het is een duurzaam type zonwering, dat toepasbaar is in vele situaties. U kunt kiezen voor diverse soorten transparanties en dessins. Screens geven overdag goed zicht naar buiten, maar belemmeren inkijk naar binnen en voorkomen hinderlijke schitteringen. Handig bij ruimtes waar beeldschermen worden gebruikt.