Een vloer kiezenzo doe jedat

De vloer bepaalt voor een groot deel de sfeer in huis. Het is dus niet geheel onbelangrijk om de juiste vloerkeuze te maken. Houd je van strak, ga je voor klassiek of kies je een natuurlijke look? Ontdek welk type vloer bij jou past! We hebben vijf vloerstijlen uitgekozen die elk een eigen sfeer neerzetten, welke is jouw favoriet?

1. Een lichte vloer

Wil je de ruimte groter laten lijken? Dan is een lichte vloer een goede keuze. Het is misschien een beetje durven, maar wie eenmaal voor een lichte vloer kiest wil niet anders meer. Een lichte vloer van bijvoorbeeld linoleum, pvc of laminaat vormt een mooie basis voor een interieur waar je nog alle kanten mee op kunt. Wanneer je voor een lichte, of zelfs witte vloer kiest is het belangrijk om contrasten in je interieur aan te brengen. Hiermee voorkom je dat de ruimte ‘steriel’ aandoet. Verf de muren in een mooie tint, kies voor behang met een bijzondere print en ga voor meubels die niet allemaal wit zijn

2. Een warme vloer

Kies je voor een vloer (met de uitstraling) van hout én een warme ondertoon dan zit je al snel goed. Speel met de kleurnuances in de planken en denk eens na over de legrichting van de planken. Een visgraat is weer helemaal hip. Heb je al verschillende houten meubels in huis? Geen nood, een mix van houtsoorten zorgt juist voor een rijk geheel. Combineer een warme houten vloer met sprekende kleuren als okergeel, koperoranje of oceaanblauw.

3. Een donkere vloer

Een donkere, zwarte vloer is de ideale basis voor een industriële sfeer in huis, maar kan een ruimte ook kleiner en donkerder doen lijken. Kies daarom bij een donkere voor meubels van natuurlijke materialen (hout, riet en rotan) en voeg accessoires in sprekende kleuren toe.


4. Een klassieke vloer

Klassieke, donkere houten vloeren zie je steeds vaker. Niet zo gek ook want je haalt er in één klap een statement mee in huis. Een donkere vloer is bij uitstek geschikt om te combineren met een landelijke linnen bank of een klassieke fauteuil. Hou je meer van strakke, moderne vormen? Een donkere tint op de vloer gaat ook goed samen met staal, zwart of hoogglans wit.

5. Een betonlook vloer

Een betonlook vloer in een neutraal grijze kleur heeft als voordeel dat ‘ie met vrijwel iedere stijl te combineren is. Of je nu een landelijk interieur hebt, van Scandinavisch houdt of toch kiest voor een industrieel interieur. Combineer een betonlook vloer met licht hout, rotan stoeltjes, een stoere leren bank of witte kuipstoelen voor een fris en stoer interieur.

Wil je meer weten over de vloeren die we verkopen of de verschillende stijlen in het echt zien? Kom dan langs in onze winkel of maak een afspraak! We informeren je graag over de mogelijkheden voor jouw huis.