De vloeren die jouwwoning helpen voor debeste akoestiek

Slogan logo Dat is een goed idee!

Het is je vast niet ontgaan dat we de maand februari focussen op akoestiek in huis. Het juiste geluid is zo belangrijk voor je woongenot! Niks is vervelender dan met een groep mensen in huis zijn en elkaar niet kunnen verstaan. En juist daarom willen we je ook in deze blog graag vertellen hoe een vloer hier invloed op heeft. Eerder schreven we al over hoe een vloerkleed de akoestiek kan verbeteren, maar nu vertellen we je graag alles over welk type vloer het beste effect heeft op de akoestiek in huis?

De beste vloer voor goede akoestiek in huis

Eigenlijk is er een absolute topper als je op zoek bent naar een vloer die het allerbeste effect heeft op de akoestiek in huis: novilon! Dit type vinylvloer is een merknaam van Forbo en bestaat onder andere uit kunststof. Novilon is niet alleen erg mooi, het heeft ook een super goed effect op geluid in huis. Woon je bijvoorbeeld in een nieuwbouwhuis of in een appartement met mensen boven of onder je? Dan is dit type vloer een absolute aanrader.

Wat is Novilon?

Novilon noemt men ook wel de ‘stille vloer’, in verband met de geluiddempende werking en de vering die de vloer met zich meebrengt. Je weet met dit type vloer echt zeker dat je alles hebt gedaan aan een zo gunstig mogelijke akoestiek in huis! Mocht je onderburen hebben, weet je met Novilon ook zeker dat ze geen last zullen hebben van voetstappen of ander loopgeluid dat geproduceerd wordt. Novilon is dankzij de dunne structuur ook erg geschikt voor vloerverwarming! Wil je liever een ander type vloer dan Novilon? Eigenlijk is elk type vinyl zeer geschikt voor een betere akoestiek in huis, jouw binnenhuisadviseur heeft een mooie collectie vinyl voor je in de winkel liggen, kom dus ook zeker langs om de uitgebreide collecties te bekijken!

Het belang van een goede ondervloer

Naast vinyl zijn ook PVC en laminaat zeer goed geschikt bij het verbeteren van de akoestiek in huis. Het is echter wel van belang dat je een goede of juiste ondervloer gebruikt! Een verkeerde ondervloer kan een van de oorzaken zijn waarom de akoestiek bij jou in huis niet goed is of zelfs voor overlast zorgt. En ga je jouw nieuwe vloer leggen? Overweeg dan om de vloer niet zwevend, maar juist als zelfklevende vloer, direct op de ondervloer, te leggen. Op deze manier beperk je een slechte akoestiek tot het minimum!

Meer inspiratie opdoen vanaf de bank? Maak een moodboard met onze inspiratie-app en laat je verleiden door de mooiste beelden. Of wil je liever direct een afspraak maken? We zien je hoe dan ook graag snel weer bij Jouw binnenhuisadviseur!