Vloerkleden voorhet (voor)jaar2018

Een belangrijk steekwoord binnen de interieurtrends van 2018 is comfort. Waar komt dit nou beter tot zijn recht dan in een vloerkleed? Dit zorgt voor een zachte uitstraling, en voelt ook nog zacht aan. Hieronder vind je de trends op het gebied van vloerkleden op een rijtje.

Comfort, natuur en structuur

In je huis wil je je comfortabel voelen. Daarom moet het niet lijken of je inrichting rechtstreeks uit een woonblad komt. Zaak is dus om te zorgen dat je de juiste mix vind tussen luxe producten en meubels, en warme comfortabele materialen. Een persoonlijk statement maak je met een vloerkleed. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed met rijke structuren zoals een geknoopt vloerkleed van wol. Dit klinkt misschien winters, maar juist ook in het voorjaar past zo’n kleed goed als je gaat voor een lichte kleur.

Geometrische vormen en kleuren

Geometrische en grafische prints mogen in je interieur niet meer ontbreken. Botanische prints zijn natuurlijk niet nieuw als print, afgelopen jaar zagen we bijvoorbeeld al jungle en flamingo prints op de wand. Dit jaar gaan we verder met prints op de vloer. Denk aan geometrische vormen als driehoekjes, cirkels en ruiten. Ook felle kleuren zien we in deze prints terug. Durf jij het aan?

Kleuren van 2018

Eerder schreven we al over de kleur van het jaar; Heart Wood. In die kleurstijl zien we ook veel vloerkleden aankomend jaar. Bruin is het nieuwe zwart, en dat is precies wat goed past bij deze kleurstelling met zachte pastel- en poedertinten. Ook cognac en terracotta past goed, wanneer je van meer donkere kleuren houdt. Afhankelijk van je meubels kies je de tint die het best past!

Ook zien we het blauw dat we afgelopen jaar veel zagen, weer terug. Dit jaar zijn er nog meer denimtinten. Praktisch aan deze stof is dat we onszelf al hebben aangeleerd dat bijna iedere kleur bij spijkerstof past, denk maar aan een t-shirt op een spijkerbroek. Deze Ook de groene kleur van het jaar 2017 van Pantone komt terug in een nieuwe uitvoering, namelijk een diepe, vergrijsde donkergroene kleur.

Meer vloerkledeninspiratie opdoen voor aankomend (voor)jaar? Maak een moodboard met onze inspiratie app en verzamel de mooiste beelden. Wanneer je deze meeneemt naar de winkel, kunnen we jou voorzien van zo persoonlijk mogelijk advies!