Waarom blauw dekleur is voorjouw interieur

Blue Monday is de meest depressieve dag van het jaar. Deze naam is in ieder geval niet verzonnen omdat de kleur blauw zo depressief is, in tegendeel juist! Waar Denim Drift in 2017 de kleur van het jaar was, verdwijnt de populariteit van deze kleur in 2018 nog niet.

Het effect van blauw

Mannen én vrouwen zijn gek op blauw. Na de trend van Denim Drift blijft de donkere tint blauw populair. Dit jaar zien we vooral Petrol. Blauw is de kleur van verkoeling en geeft rust. Daarom is het een hele geschikte kleur voor je slaapkamer. Door donkere blauwe tinten te gebruiken zorg je voor een intieme sfeer. Bijvoorbeeld op de bank, of op de muur. Let wel op: deze kleur kan je ruimte ook kleiner doen lijken. Zorg daarom dat je nooit meer dan twee muren in deze kleur verft. Liever geen blauwe muren? Denk dan aan een mooi vloerkleed, bijvoorbeeld van Desso.

Combineren met blauw

Om te voorkomen dat de donkere tinten de ruimte kleiner laten lijken, kan je als tegenhanger kiezen voor een kleur als okergeel. Deze kleuren halen elkaar op en zorgen voor een spannend effect. Ga je wel liever voor de rust en verkoeling? Werk dan in combinatie met veel hout en andere natuurlijke materialen. Een rustige, maar warme sfeer creëer je door te combineren met koperen en platina accenten. Dit doe je bijvoorbeeld in de vorm van een kandelaar of lamp. Een andere optie om warmte aan te brengen in je blauw interieur, is door middel van aardewerken potten, schalen of vazen.

Glanzend Petrol

In 2018 zijn glanzende oppervlakken de trend. De kleur Petrol leent zich hier uitstekend voor. Deze trend voer je het best door in stoffen. Denk hierbij in eerste instantie aan sierkussens, maar ook bij gordijnen en meubelbekleding past dit perfect. Wat we ook veel zien is behang met een glanzend effect. Als je echt durft dan ga je voor een behang met de mermaid tegel; een print met de vorm van een soort vissenschubben.

Advies over blauw

Is blauw jouw kleur? Ontdek dan hoe je de kleur het best bij jou thuis kunt doorvoeren door een moodboard te maken, of kom bij ons langs in de woonwinkel. Wij helpen je graag met persoonlijk advies over het kleurgebruik in jouw interieur. Maak een afspraak!