Waarom kiezenvoor tapijt

Tapijt is een zachte vloer, die een luxe uitstraling heeft en zorgt voor comfort. Geen enkele vloer biedt zoveel mogelijkheden. Tapijt is er namelijk in veel verschillende kleuren, structuren en dessins en het kan in elke gewenste vorm worden gemaakt. Daarnaast heeft tapijt een aantal voordelen ten opzichte van een harde vloer.

Met tapijt kunt u alle kanten op

Het effect van tapijt is meteen merkbaar, of u nu voor een vloerkleed of kamerbreed tapijt gaat. Het geeft uw interieur een warme uitstraling, dempt geluid en is de verbindende factor in een zithoek. Gaat u voor warme en natuurlijke look in huis, denk dan eens aan een tapijt of vloerkleed van wol of puur katoen. Met sisal of kokos creëert u juist een stoere sfeer. Er is ook veel verschil in tapijtstructuren, zoals velours en bouclé. Een tapijt is er in vele vormen, maten en materialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vierkant vloerkleed bij het zitgedeelte of een speelse ronde vorm naast uw bed. Van elk uni of gedessineerd tapijt kunnen wij een vloerkleed op maat maken met een afwerking die u aanspreekt, zoals met band, bies of gefestonneerd.

Tapijt zorgt voor een goede akoestiek

Op de trap, in de woonkamer of in de slaapkamer: tapijt werkt overal geluiddempend en daardoor vermindert u het geluidoverlast in huis en richting de buren. Tapijt weerkaatst het geluid niet, maar absorbeert het. Hoe dikker het tapijt, des te groter het effect van geluidisolatie. Tapijt zorgt ook voor een goede akoestiek en zorgt ervoor dat een ruimte niet galmt. Het weerkaatst geen geluid maar absorbeert het. Omgevingsgeluiden worden zelfs met de helft gereduceerd.

Tapijt werkt warmte-isolerend

Tapijt zorgt voor een beter binnenklimaat, want het houdt namelijk stof vast. Neergedaald stof dwarrelt niet meer op, ook niet als er over het tapijt wordt gelopen. De stofdeeltjes worden vastgehouden tot de volgende stofzuigbeurt. Een stofallergie is dus geen belemmering om te kiezen voor tapijt. Tapijt werkt daarnaast warmte-isolerend. Hiermee bespaart u energie, gemiddeld 4 tot 5% en in een strenge winter zelfs 10%. Zo verdient dat mooie tapijt zichzelf een stukje terug.

Comfort en luxe met tapijt

Tapijt geeft een heerlijk comfortabel en luxe gevoel. Wilt u extra comfort? Leg dan tapijt op ondertapijt, waardoor uw tapijt nog langer meegaat. Ondertapijt dempt het geluid nog meer en isoleert beter. Op tapijt kunt u onbezorgd leven, want het kan goed schoongemaakt worden. Gaat er een glas om? Geen paniek. Voor alle vlekken geldt: wees er snel bij. Pak direct een handdoek en maak deze nat met water, wring de handdoek uit en leg op de vlek, laat de handdoek het werk doen en haal ‘m pas weg als hij is opgedroogd. Is de vlek nog niet helemaal weg, dan kunt u deze stappen herhalen.

Op zoek naar het perfecte tapijt?

Wij werken met de beste merken zoals Desso, Parade en Bonaparte, Van Besouw, Jabo en uiteraard beschikken we ook over een collectie kant-en-klare karpetten van onder andere ons huismerk NL Label. De meeste karpetten bestaan uit 100% wol en worden met de hand gemaakt. Juist omdat er zoveel mogelijk is adviseren wij u een bezoek aan onze winkel of een afspraak te maken met een van onze stylisten. Zij staan voor u klaar om u van advies te voorzien en denken met u mee.