Zes voordelenvan vinyl

Forbo’s vinylvloeren, bekend onder de merknaam Novilon, zijn zacht verend, heel comfortabel én muisstil. Een vinylvloer staat daarnaast bekend om zijn warme en zachte uitstraling, maar er zijn meer redenen om voor deze vloer te kiezen. Alle voordelen op een rij!

Voordelig in aanschaf

Vinyl is voordeliger in aanschaf dan laminaat en een goed alternatief, aangezien de vloeren qua uitstraling nauwelijks van elkaar verschillen. Dat komt bijvoorbeeld van pas als u niet al te veel geld wilt uitgeven, omdat u binnenkort gaat verhuizen of u een vast budget heeft.

Altijd warme voeten

Veel mensen lopen graag op blote voeten rond in huis en dan is het wel zo prettig als de vloer niet al te koud is. Vinylvloeren voelen zacht, warm en veerkrachtig aan, waardoor het extra comfortabel wonen is. Trekt u toch een keer schoenen met hakken aan, dan kunt u daar zonder probleem mee over een vinylvloer lopen. Deuken van naaldhakken en stoelpoten trekken snel weer weg.

Schoon in een handomdraai

Vinylvloeren zijn onderhoudsvriendelijk en bestand tegen water door de sterke top- en beschermlaag. Het is niet erg als er een glas drinken valt of u een emmer water omstoot. Even schoonmaken met een doekje of dweil en uw vloer ziet er weer als nieuw uit. Door deze eigenschappen is een vinylvloer erg geschikt voor natte ruimtes zoals de badkamer, toilet en keuken. Door de Aquagrip behandeling zult u niet snel uitglijden als er water op de vloer ligt.

Naadloos

Vinylvloeren worden geleverd op een rol, maar de banen zijn meestal tot wel vier meter breed. Daardoor kan de vloer bijna naadloos worden gelegd. En dat is weer handig als u last heeft van allergieën, want stof krijgt weinig kans als er geen naden zijn. Doordat een vinylvloer nauwelijks tot geen naden heeft, heeft de vloer een strakke uitstraling. Het is de perfecte basis voor een interieur dat eruit mag springen.

Muisstil

Een vinylvloer wordt direct gelijmd op de ondervloer, waardoor zowel omgevingsgeluid als contactgeluid worden geminimaliseerd. Handig als u in een appartemencomplex met onderburen woont of als uw kinderen regelmatig door het huis rennen of spelen.

Genoeg te kiezen

Houtstructuur, in een opvallende kleur of met een betonlook: de Nederlandse designers en productontwikkelaars van Novilon slagen er telkens weer in zeer natuurgetrouwe vinyl vloeren te ontwikkelen. Daardoor is er voor elke smaak en iedere woonstijl wel een mooie vinyl vloer te vinden.

Wij helpen u graag

Een vinylvloer is relatief dun en wordt direct op de ondervloer verlijmd of verwerkt. Daarom is het van groot belang dat de ondervloer volledig glad is, anders is elk korreltje of andere oneffenheid direct zichtbaar. Herstellen kost veel meer tijd en geld dan het leggen zelf. Onze stoffeerders nemen u alle zorgen uit handen en zorgen voor een spiegelgladde vloer.