De juistevloer kiezen

Een keuze voor een nieuwe vloer gaat niet over één nacht ijs. Gaat u voor laminaat, linoleum, PVC, vinyl of toch tapijt? En laten we een houten vloer, tegels en beton niet vergeten. Een vloer is vaak heel bepalend voor de uitstraling van een ruimte en kiest u voor een langere periode. Dan moet u er wel blij van worden. Hierboven ziet u Novilon vtwonen PVC-stroken Pure Grey. Op deze onderstaande punten kunt u letten bij het kopen van een nieuwe vloer.

Waar komt de vloer te liggen?

De keuze voor een vloer is afhankelijk van de ruimte. In de woonkamer zijn vele materialen mogelijk, terwijl een keuken of badkamer vraagt om een vocht- en vuilbestendige vloer. Daarnaast speelt de grootte van de kamer een rol. Een donkere vloer met veel strepen of naden is meer aanwezig in het interieur (zie hieronder vloer Malmö van NL Label), dan een lichte en strakke vloer in een effen kleur (zie hieronder Vinyl Prima, in de kleur beton van Novilon). Warme of donkere tinten maken grote ruimtes vaak kleiner en knusser, terwijl een lichte vloer ruimtelijker oogt.

Wie zijn de gebruikers van de vloer?

In een huis met kinderen of huisdieren, zullen andere keuzes gemaakt worden dan in een woning van een stel. Als een vloer intensief wordt gebruikt, moet deze gemakkelijk zijn in onderhoud en slijtvast. Geluidsdemping is belangrijk voor een gezin, maar ook als u bijvoorbeeld onderburen heeft. Laminaat is gemakkelijk verhuisbaar, dus eventueel mee te nemen naar een volgende woning. Allemaal punten die mee kunnen spelen in een keuze voor een vloer.

Hier ziet u v.l.n.r.: Novilon Nova PVC-stroken en Marmoleum 3706 Beton en 3365 Original Brown.

Wat vindt u belangrijk aan een vloer?

Maak een lijstje met punten die voor u belangrijk zijn en u kunt waarschijnlijk al een aantal vloeren wegstrepen. Denk daarbij aan vochtbestendigheid, geluidsdemping, onderhoud, leggemak, duurzaamheid, milieu en uitstraling. Als u gevoelig bent voor stof of astma heeft, gaat u misschien automatisch voor een harde vloer, maar kent u Desso AirMaster® al? Desso heeft een tapijt ontwikkeld dat 8x meer fijnstof aan de vloer vasthoudt dan een harde vloer.

Hier ziet u Marmoleum vtwonen Marble Trail.

Bekijk het volledige plaatje

Bij de keuze van een vloer, moet u ook rekening houden met de kleur van de wanden en de raamdecoratie. Dit wordt ook wel de magische driehoek genoemd. Het interieur en de uitstraling van de woning zijn ook belangrijk. Een vloer in natuurlijke tinten zorgt voor een neutrale basis, waardoor uw meubels eruit springen. Rode tonen hebben over het algemeen een wat luxere uitstraling en gaan mooi samen met zware en koloniale invloeden van een klassieke woonstijl. Bruintinten doen het goed in een landelijk interieur.

Hieronder ziet u Novilon Nova Mocastle 8241.

Bent u toe aan een nieuwe vloer?

Wij zijn dé specialist op het gebied van vloeren en wand- en raambekleding en staan klaar om uw wensen te bespreken. We helpen bij het maken van de juiste keuzes, bieden een zorgeloze servcice en 100% maatwerk zodat u echt krijgt wat u wilt. U vindt bij ons alle bekende A-merken en een prachtig en scherp geprijsd huismerk, genaamd NL Label. Bent u zich nog aan het oriënteren, dan is een gratis interieuradvies misschien wat voor u. We laten u in dit advies een aantal mogelijkheden voor uw situatie zien en bespreken de haalbaarheid van uw ideeën. U bent natuurlijk ook van harte welkom om eens binnen te lopen in onze winkel!