Zo maaktu dekinderkamer huiswerkproof

De zomervakantie is voorbij, tijd voor uw kinderen om weer naar school te gaan. Gaat uw zoon of dochter voor het eerst huiswerk maken of naar de middelbare school, dan is dat een goed moment om van een kinderkamer een stoere tiener- of puberkamer te maken. We geven u een aantal tips.

Muisstil

Novilon en Marmoleum zijn erg geschikt in de slaapkamer van uw tiener of puber. Deze vloeren dempen zowel contact- als omgevingsgeluid. Novilon wordt ook wel een stille vloer genoemd. Met de keuze voor een van deze vloeren kan er ongestoord huiswerk worden gemaakt, zonder dat het hele huis muisstil hoeft te zijn. Novilon en Marmoleum zijn gemakkelijk schoon te houden, ook als er wel eens een glas drinken om gaat. Een ander voordeel is dat een bureaustoel op wieltjes gemakkelijk over een gladde vloer rolt. Een kinderkamer kan wel wat meer kleur gebruiken en dat kunt u doorvoeren in de vloer. Zowel Novilon als Marmoleum zijn verkrijgbaar in veel kleuren, fijn met modebewuste tieners en pubers die kritisch zijn.

Onderstaand behang komt uit de collectie Hits4Kids van Eijffinger.

Kleur

Gaat uw kind voor het eerst huiswerk maken of naar de middelbare school, dan is dat een goed moment om van een kinderkamer een stoere puberkamer te maken. Daarvoor hoeft u niet meteen allemaal nieuwe meubels aan te schaffen, met kleur kunt u al heel veel doen. Het is leuk om uw kind bij deze keuze te betrekken. Het is goed om rekening te houden met het feit dat niet alle kleuren even goed werken in de kinderkamer. Is uw kind gevoelig, dan kunt u beter geen rood gebruiken. Harmonieuze en lichte kleuren creëren een speelse en vrolijke sfeer, terwijl blauw juist kalmerend werkt. Met behang van Eijffinger of ons huismerk NL Label kunt u binnen een middag een andere sfeer creëren. Het behang met lieve dieren of zoete kleuren, maakt plaats voor een meer volwassen variant.

Onderstaand behang is van Rice voor Eijffinger.

Back to school

Een goed bureau is op een tiener- of puberkamer erg belangrijk. Zorg dat pennen, papieren, stiften en boeken een eigen plek hebben, zodat de kamer gemakkelijk opgeruimd kan worden. De juiste opbergdozen kunnen naast hun praktische functie ook als decoratie dienen. Je kind gaat waarschijnlijk veel tijd op een bureaustoel doorbrengen en daarom is het belangrijk om er eentje te kiezen met een goede rugleuning. Om te kunnen studeren is het fijn om veel licht te hebben, dus vergeet een goede bureaulamp niet. Ook is het prettig om ’s avonds gordijnen of raamdecoratie dicht te kunnen doen voor wat meer privacy.

Onderstaand behang komt uit de collectie Hits4Kids van Eijffinger.